Hirdetés

Megint feltörték Zuckerberg fiókját



|

Az OurMine megint megszerezte Zuckerberg egyik fiókját, de más jelszavát és a telefonszámát is.

Hirdetés

A hírhedt OurMine hackercsoport ismét lecsapott, a célpont megint Mark Zuckerberg, a Facebook első embere volt. Idén már másodjára. 

Hirdetés

Az OurMine ezúttal Zuckerberg Pinterest-fiókjához szerezte meg a hozzáférést, majd átírta a szövegeket a profilban. Később persze a rend helyreállt. 

A csoport szerint ezúttal nem kiszivárgott adatbázison keresztül szerezték meg a jelszót, de a hogyanra nem derült fény. Az OurMine mindössze annyit volt hajlandó elárulni, hogy egy sérülékenységet találtak a Pinterest felületén. 

Az OurMine híres embereket és tech vezetőket szeret támadni, kárt azonban nem okoz, csak felhívja a figyelmet a biztonságra, illetve tanácsot ad. 

A csapat egyébként egy újságírónak még Zuckerberg twitteres felhasználónevét és jelszavát is elküldte, a telefonszámával együtt. A hackerek szerint Zuckerberg az első támadást követően aktiválta a kétlépcsős hitelesítést. 

Az OurMine áldozatául esett korábban Sundar Pichai és Travic Kalanick is, a Google ügyvezetője és az Uber alapítója. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.