Hirdetés

Mégis összeolvad az Android és a Chrome OS?



|

Jelentős Androiddal kapcsolatos újdonságot jelenthet be október 4-én a Google.

Hirdetés

Az Android és a Chrome OS összeolvadásáról mér évek óta keringenek a pletykák. Egy évvel ezelőtt a The Wall Street Journal konkrétumokat is tartalmazó cikket közölt a témában, amely szerint az "Andromeda" kódnevű projekt keretében a Google már két éve dolgozik a kettő rendszer összeházasításán, a hibrid megoldás a Chrome OS utódja lehet. Az eredeti 2015-ös beszámoló szerint a projektet 2016-ban kívánja nyilvánosságra hozni a cég, az első ezt használó termékek pedig 2017-ben kerülhetnek piacra.


Hirdetés


Egyelőre nem világos, hogy a mobilokon és táblagépeken használt Androidra milyen hatással lehet az állítólagos projekt. A Chrome OS leváltása viszont senkit sem lepne meg: a rendszer máris kompatibilis az androidos alkalmazásokkal, a héten két Chromebook stabil szoftverében vált elérhetővé az emulációs réteg.



Az Andromeda téma azért bukkant fel újból, mert a keresőcég Android, Chrome OS és Play üzletágának alelnöke szombaton a fentebb látható tweetet publikálta. "Nyolc évvel ezelőtt a mai napon jelentettük be az Android első verzióját. Van egy olyan érzésem, hogy nyolc év múlva 2016. október 4-ről fogunk beszélni" - írta Hiroshi Lockheimer.


(Forrás: 9to5Google, Android Police | Nyitókép: Kevin Jarrett)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.