Hirdetés

Meglepő újítással érkezett a Vivaldi 1.5 böngésző



|

Szerencsére sokak számára hasznos fejlesztések is kerültek a szoftverbe.

Hirdetés

Kedden elérhetővé vált Windows, Linux és macOS rendszerekre a Vivaldi böngésző 1.5-ös kiadása. Szokásukhoz híven a fejlesztők számos új funkciót implementáltak a szoftverbe, a legfurcsább újítása pedig egyértelmű az, hogy képes vezérelni a Philips Hue világítási rendszereket. A témabeállításoknál konfigurálható funkció bekapcsolása után az éppen böngészett webhelyre jellemző színárnyalatban fognak világítani a lámpák.


Hirdetés


Persze a szélesebb felhasználói kör számára is tartogat újdonságokat a szoftver. A megnyitott fülek már csoportosan is kijelölhetőek, így tömegesen parancsok alkalmazhatóak rájuk. Ilyen parancs például az újratöltés és a kitűzés, de a mozaikos elrendezésű nézetbe való belépést is gyorsabbá tette a fejlesztés.



További említésre méltó újítások: a jegyzettömbbe írt feljegyzésekhez egy kattintással képernyőképek csatolhatóak a weblapokról, a címsor végére bekerült az olvasómód parancsikonja, továbbá a frissítések letöltési méretének minimalizálása érdekében mostantól az összes felhasználó delta módszerrel kapja kapja meg az újabb és újabb kiadásokat. A delta frissítés során nem a komplett telepítőkészlet töltődik le, csak a régi és az új verzió között eltérést mutató állományok.


A Vivaldi 1.5 iránt érdeklődők innen tölthetik le a telepítőkészletét.


(Forrás: gHacks, Vivaldi)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.