Megvan a Windows 8.1 ára

Megvan a Windows 8.1 ára

Meglepő módon ezúttal nem lesz lehetőség upgrade licenc vásárlására.

Tegnap délután a Windows fejlesztői csapatának blogján hivatalosan tájékoztatás jelent meg a Windows 8.1 árazásával kapcsolatban. Röviden és velősen az operációs rendszer elődjével azonos összegért fog piacra kerülni: a sima változat 120 dollár (~27 ezer forint) lesz, míg a Pro kiadásért 200 dollárt (~45 ezer forintot) kér majd a Microsoft.


A Windows 8.1-ről Windows 8.1 Pro Pack rendszerre való utólagos frissítés 99 dollárt fog kóstálni (ebben benne van már a Media Center), míg a külön árusított Media Center önmagában 10 dolláros kiadást jelent. Ugyan közismert, de kiemelendő: a már meglévő Windows 8 felhasználók a bolti megjelenés napján, azaz október 17-én ingyen frissíthetnek majd a 8.1-re.


A bejelentés egyetlen meglepetését az okozta, hogy a Microsoft teljesen elkaszálta a tavaly agresszíven akciózott frissítési (upgrade) lehetőséget, így a Windows 7 vagy régebbi licenccel rendelkezőknek teljes áron kell megvásárolniuk a 8.1-et. Viszont az operációs rendszer már hordozható a számítógépek közt, első aktiválás után nem „ragad hozzá” az alaplaphoz.


Végül kiemelendő, hogy a Window 8-cal ellentétben a 8.1 már nem támogatja a Windows XP és Vista esetében a közvetlen áttelepítést, ezen rendszerekről váltva tiszta installálást kell végezni, manuális adatmentéssel.

5 ok, amiért ne válts még Windows 10-re

Már csak kettőt kell aludni és itt az új Windows, amit sokan teljesen ingyen meg is kapnak. De érdemes azonnal átváltani az első adandó alkalommal? Ennek jártunk utána.

Elszabadult a pokol: indul a Doom multiplayer alpha

A 2016 tavaszára ígért Doom reboot pre-alpha multiplayer módja hamarosan kipróbálható lesz.

comments powered by Disqus