Hirdetés

Microsoft Office 2007 Beta 2 a PC World olvasóinak!



|

Júniusi DVD-s magazinunk szenzációs ajándéka a 2007. január végéig működő Microsoft Office Professional Plus 2007 második bétaverziója. Próbálja ki Ön is a forradalmian megújított felületű programcsomagot!

Hirdetés

Miközben a Microsoft Office alkalmazásai folyamatosan fejlődtek, a programcsomag felhasználói felülete több mint tíz éve majdnem változatlan. Ám az új Office-ban szinte minden átalakul!

Word 2007
A Microsoft Office 2007 tervezésekor az volt a cél, hogy a felhasználók könnyebben megtalálhassák, és egyszerűbben használhassák a leggyakrabban használt funkciókat. A régi menük helyén "galériák" lesznek, így nem szükséges megtanulnunk például azt, hogyan kell árnyékot hozzáadni egy elemhez, vagy hány százalékos szürkét kell használni, hanem egyszerűen kiválasztjuk a nekünk tetsző elrendezést vagy grafikai megoldást, rákattintunk, és már ott is van a dokumentumban. A használat így sokkal vizuálisabbá válik. A munkaterület növelése érdekében áttekinthetőbb lett a felhasználói felület is; az új rendszerben mindig csak az adott feladathoz tartozó funkciók láthatók.

A legfontosabb újítások


Excel 2007
Talán a legjelentősebb újdonság a szalagnak nevezett új kezelőfelület. Ezentúl nem kell egy sor munkaablakot, menüt és eszköztárat áttekinteni, hiszen minden parancs elérhető lesz a szalagról, egy helyen.

A galériák vizuálisan jelenítik meg a dokumentumban használható formázási funkciókat anélkül, hogy a végrehajtáshoz külön-külön több elemet kellene beállítani. Sok esetben azonnal mutatják, hogy a dokumentum miként fog kinézni, így könnyebb kísérletezni. Ha például a margót akarjuk szélesebbre vagy keskenyebbre, feljebb vagy lejjebb állítani, a továbbra is élő szokásos lehetőségek helyett megnyithatunk egy galériát, ahol képi formában azonnal látható, hogyan fog kinézni dokumentumunk, és nem egy párbeszédpanelen kell egy csomó dolgot megváltoztatni.

A jelenleg "úszócska" néven emlegetett funkció a leggyakoribb formázási szolgáltatásokat kínálja a kijelölt szöveg felett "úszkáló" eszközlapon, így hatékonyabb és gyorsabb a formázás, hiszen nem kell az egérrel a formázóikonokig eljutni.

PowerPoint 2007
Az Office 2007 teljesen új, XML-alapú, tömörített dokumentumformátumokat használ. Természetesen visszamenőleges is kompatibilis: írja és olvassa a régebbiek formátumait, ugyanakkor a korábbiakhoz is meg fog jelenni egy ingyenes frissítés, hogy azok is kezelni tudják az újabb fájlokat. Számos előnye van az XML-alapú formátumnak: nehezebb lesz a dokumentumok meghamisítása, és kevesebb helyet foglalnak az állományok a merevlemezen. Az XML formátum megkönnyíti az Office és más szoftverek együttműködését is.

Internet nélkül nem megy!


Az új Office várhatóan 2006 végén, 2007 elején jelenik meg, olvasóink addig is kipróbálhatják a termék aktuális, angol nyelvű második bétaverzióját.

Fontos megjegyzés: a Microsoft nem ajánlja a béta munkahelyi gépen való használatát a helyi rendszergazda engedélye nélkül!

A telepítés előtt regisztrálni kell magunkat a www.microsoft.com/emea/Office2007beta/15/ címen, majd az itt kapott kulccsal telepíthetjük a terméket. Ezt követően az interneten aktiválnunk kell a programot (aktiválás nélkül ötvenszeri használat -– azaz programindítás -- lehetséges).

Az Office 2007 e változatának minimális rendszerigénye legalább Windows XP SP1, 500 megahertzes processzor, 256 megabájt RAM, 2 gigabájt szabad lemezterület és internetelérés.

Az Office Professional Plus 2007 csomag tartalma:


  • Microsoft Office Word 2007
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office Access 2007
  • Microsoft Office InfoPath 2007
  • Microsoft Office Communicator
  • Microsoft Office Publisher 2007
  • Egyéb üzleti Office-kiegészítők és -komponensek
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.