Hirdetés

Megérkezett a sulis Minecraft



|

A nyár végéig ingyen tesztelhetik a szoftvert a pedagógusok.

Hirdetés

A Microsoft a mai napon elérhetővé tette a Minecraft: Education Edition első változatát, amit a nyár folyamán ingyen használhatnak a pedagógusok, és így időben feltérképezhetik a szoftverben rejlő lehetőségeket.

A program béta verzióját májusban indította el a Microsoft: a tesztváltozatra a világ 26 országának több mint száz iskolájából összesen 2000 tanulói és oktatói visszajelzés érkezett. Mindezek eredményeként a program legfrissebb változata már számos, a tesztközönség által kulcsfontosságúnak ítélt elemmel rendelkezik, mint például a tantermi együttműködés, nem-játékos karakterek, valamint olyan kamera- és portfólióelemek, amelyek lehetővé teszik, hogy a diákok pillanatfelvételeket készítsenek a munkájukról, dokumentálva a feladatok előrehaladását.

Hirdetés


A Microsoft emellett frissített oktatási anyagokat és tanterveket is közzétett, amelyek segítségével az oktatók gyorsan elsajátíthatják a Minecraft: Education Edition használatát. A mintaórák különböző témák és korcsoportok széles skáláját fedik le, eljutva egészen olyan témákig, mint a várostervezés vagy a környezettudatosság. Sőt, a játék a programozás oktatását is lehetővé teszi, amelyre legjobb példa a nyári HelloWorld Minecraft tábor, ahol a jelenlévő gyermekek létrehozhatják saját játékukat a játékon belül, így elsajátítva a programozás alapjait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.