Hirdetés

Óriási mennyiségű adatot vesztett el a Yahoo



|

500 millió fiók adatait lopták el, a helyzet sokkal rosszabb, mint bárki sejtette.

Hirdetés

A Yahoo sok találgatás után végül megerősítette, hogy komoly hackertámadás áldozata lett, aminek a fejleményeként több mint 500 millió felhasználó adatait lopták el. 

Hirdetés

A helyzet sokkal rosszabb annál, amit a szakértők sejtettek. A Yahoo idén nyáron már bevallotta, hogy vizsgálnak egy esetet, amelyben állítólag 200 millió felhasználó adatait lopták és adták el, de egyes források már akkor utaltak rá, hogy rosszabb a helyzet. 

A Yahoo azt mondja, hogy 2014 végén történt a támadás, ami a cég szerint államilag támogatott volt. Nevek, e-mail-címek, telefonszámok, születési dátumok és jelszavak mellett a biztonsági kérdés-válaszokat is ellopták. Valószínűleg a fizetési és a banki adatok biztonságban maradtak. Állítólag most nem fér hozzá az adatbázisokhoz a támadó. 

A történtek kihatással vannak a Verizon 4,8 milliárd dolláros felvásárlására is. Állítólag a vevő alig tudott valamit az egész ügyről, amelyről csak most árult el valamit Marissa Mayer, a Yahoo ügyvezetője. 

A Verizon vezetése nem elégedett a helyzettel, de a többi licitáló cég sem kapott tájékoztatást minderről a tárgyalásokon. Belső források szerint az ügyvezető számos korábbi alkalommal is rosszul kezelte a kialakult helyzeteket. Állítólag Alex Stamos, a korábbi biztonsági főnök mindenáron rá akarta venni a vezetést egy határozott válaszra a történtekkor, azonban nem járt sikerrel, és ezért végül tavaly év közepén a Facebookhoz távozott. 

Az esetet a Peace néven elhíresült cyberbűnöző robbantotta ki, aki meghirdette a fiókok eladását augusztusban. Akkor a Yahoo nem vallotta be a történteket, és jelszócseréket, figyelmeztetéseket sem indított. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.