Hirdetés

Panda Internet Security 17 - szerezd meg egy előfizetéssel



|

Kipróbáltuk a Panda frissített biztonsági termékeit. Év végi akciónk részenként a PC World előfizetők a Panda éves internetbizonsági csomagját és mobilvédelmét is megkaparinthatják az 1 TB tárhely, és friss Office kliensek mellett.

Hirdetés

A PC World 25. születésnapja alkalmából a Panda legújabb internetbiztonsági csomagjának egy éves licencét a PC World előfizetés részeként is megvásárolhatod, mindössze 19 980 forintért. A csomagba a 12 PC World magazinon felül 1 TB online tárhely, Office 365 Personal előfizetés, android adatmentő alkalmazás és többek között egy professzionális rendszertakarító is került. Ha pedig ennél is többre vágysz, a prémium előfizetés részeként egy FSP külső akkumulátor, ajándék póló és plusz egy választható ajándék is a tiéd lehet. További részletek: pcworld.hu/elofizetes. Mire képes a Panda legújabb védelme? Megmutatjuk neked.

Windowsos számítógépekre muszáj vírusvédelmet telepíteni. A kérdés csupán az, hogy milyet: ingyenest vagy fizetőst, klasszikus antivírust vagy internetes védelmi csomagot. Olvasóinknak könnyű dolguk van, hiszen lapunk mellé többféle fizetős védelmi szoftver is jár, azonban a többség számára fejfájást okoz a megfelelő megoldás kiválasztása.

A spanyol Panda Security már a 90-es évek eleje óta jelen van a vírusvédelmi megoldások piacán, sokáig csak fizetős termékei voltak, azonban néhány éve már alapvető védelmet biztosító, ingyenes antivírussal is rendelkezik. A fizetős megoldások közül az otthoni felhasználók számára az Internet Security lehet a legvonzóbb, hiszen ebben az antivírus mellett tűzfal is található. A Panda két, ennél nagyobb tudású védelmi szoftvert is kínál, ezekben például jelszókezelő, sebességoptimalizáló, továbbá biztonságosabb online fizetést lehetővé tevő modulok is kerültek. Cserébe természetesen magasabb kezdőáron vásárolhatók meg.

A 17-es főverziók kiadása kapcsán csak egy viszonylag kevés konkrétumot tartalmazó sajtóközlemény jelent meg a vállalat blogjában. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne történtek fejlesztések a termékekben, egyszerűen csak az újdonságok mind a motorháztető alatt bújnak meg. Az illetékesek azokra a területekre fókuszáltak, amelyek a legfontosabbak a hétköznapi védelem hatékonyságának növelése szempontjából.



A Panda Internet Security 17 még új a piacon, cikkünk írásáig a vírusvédelmi megoldásokat vizsgáló független laborok tesztjeiben nem tűnt fel, így csak remélni tudjuk, hogy gyümölcsözőek voltak az erőfeszítések. Annyi biztos, hogy a termék elődje teljesítmény és detekciós ráta tekintetében is rendszeresen kiváló értékeléseket kapott víruslaborok kínpadjain. Ez már évek óta jellemző a vállalat újabb és újabb termékeire, és nincs okunk feltételezni, hogy megszakadt volna a trend. Reméljük, hogy ezt mihamarabb megerősítik majd a szakértők.

Érdemes megemlíteni, hogy az Internet Security 17 telepítőprogramjában találkoztunk egy váratlan megoldással. A telepítési mappás lapon található három gyárilag kipipált opció: a Panda Safe Web telepítése, a Safe Web beállítása kezdőlapként és a Safe Web beállítása keresőmotorként. A Safe Web egy böngészőbeépülő, amely legfontosabb funkciója, hogy megpróbálja az internetezés során értékelni a webes linkek biztonsági szintjét. Ezen felül átállítja a keresőmotort egy Panda márkajelzésű Yahoo-ra, függetlenül attól, hogy a telepítőprogramban kiszedtük-e a pipát a releváns opció elől. Fizetős végpontvédelmi szoftverek installációjakor meglepőek az ilyen ajánlatok, bár a termék rendkívül vonzó árát figyelembe véve érthető, hogy a Panda keresőmotoros üzleten keresztül is megpróbál bevételhez jutni.

Hirdetés


A kellemetlen közjátéktól eltekintve a Panda Internet Security 17-ről nem tudunk rosszat mondani. A telepítése után csendben teszi a dolgát a háttérben, nem zavarja a felhasználót szükségtelen értesítésekkel, teljesítménycsökkenést nem érzékeltünk a számítógép használata során. A kezelőfelülete keveset változott a tavalyi kiadás óta, maradt az informatív, csempés szisztéma. A vírusvédelmen és a tűzfalon túlmenően például szülői felügyeletet, virtuális billentyűzetet, Wi-Fi-s behatolófelismerést kínál. Két további lehetőség tetszett még: a [Helyreállító készlet] menüben bootolható vírusirtós pendrive készíthető, míg a gyárilag kikapcsolt [Adatvédelmi pajzs] funkció törlés és módosítás elleni védelmet biztosít a meghatározott mappákban lévő egyes fájltípusok számára. Ez a védelmi vonal a ransomware kártevőkkel babrálhat ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.