Hirdetés

Ráfázhattak a Windows Áruházban Call of Duty-t vásárlók



|

Nem tudnak egymással multizni az áruházas és steames verziót megvásároltak.

Hirdetés

Eljött az őszi játékdömping, egymás után jelennek meg az év legnagyobb reklámbüdzsével megtámogatott címei. A mai napon a Call of Duty: Infinite Warfare és a Call of Duty: Modern Warfare Remastered voltak a sorosak, a jelenlegi generációs konzolok mellett természetesen számítógépekre is elérhetőek a sikersorozat legfrissebb tagjai.


Hirdetés


A régi-új Call of Duty játékok érdekessége, hogy nem csak a Steamen vásárolhatóak meg, nagy meglepetésre a Windows 10 hivatalos programboltjából is elérhetőek. Jelenleg a Windows Áruháznak nincs túlságosan jó megítélése a számítógépes játékosok körében, és ezen valószínűleg a Call of Duty játékok sem fognak változtatni, ugyanis akad ugyanis egy aprócska probléma: az áruházas verziót megvásárolt gamerek nem képesek a steames kiadást megvásároltakkal együtt multizni. A játékok áruházas és steames kiadásai elszeparált szervereket használnak, nincs köztük átjárás. Hírünk írásakor erről a játékok áruházas adatlapjain semmiféle tájékoztatás sem volt olvasható.



Ennek feltehetően valamiféle technikai oka van, azonban üzleti szempontból értelmezhetetlennek tűnik a szisztéma. A Call of Duty játékokat elsősorban a multiplayer módjuk miatt vásárolják meg a játékosok, és az is rendkívül valószínű, hogy az oroszlánrészük a steames verziót fogja beszerezni. Az Activision nem csak hogy kettéosztotta a játékok számítógépes játékostáborait, de valószínűleg alaposan kiszúrt azzal a kisebbséggel, akik a Windows Áruházban vásárolták meg a játékokat. Félő, hogy nem lesznek elegen a többjátékos módjuk életben tartásához.


Hírünk írásáig az Activision nem adott magyarázatot a bizarr helyzetre. A Windows Central anonim forrása azt állítja, hogy valójában nem technikai oka van az áruházas és steames játékosbázisok elszeparálásának, hanem a kiadó tudatos üzleti döntéséről van szó. Ha ez igaz, akkor legalább fennáll az esélye, hogy egy eléggé hangos felháborodás hatására mégis összeterelik a két játékostábort.


(Forrás: PC Gamer)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.