Hirdetés

Rosszul áll mesterséges intelligenciában az amerikai hadsereg



|

Az Amerikai Védelmi Minisztérium egyik tudományos bizottsága szerint nagy bajban van az amerikai hadsereg.

Hirdetés

Az amerikai hadsereg csak nagy késéssel reagált az állandó cybertámadásokra, mindenki mástól alaposan lemaradva erősítette meg a védelmét. Az Amerikai Védelmi Minisztérium egyik jelentése szerint hasonló lemaradásban van a mesterséges intelligencia terén is, és azonnali intézkedésekre van szükség a háborús AI fejlesztésében. 

Hirdetés

A magáncégek kutatásai a mesterséges intelligencia és az automatizálás világában messze elhúztak attól, ahol az amerikai hadsereg tart. A szakértők attól tartanak, hogy ugyanaz történik majd, mint a cyberhadviselésben. 

A tudományos bizottságnak persze megoldási javaslata is van: szükségesnek tartják felmérni, hogy a világ melyik országa hogyan áll AI-fronton, illetve válaszmegoldások kiépítését is elengedhetetlennek látják. A hadsereg így megtéveszthetné vagy átvehetné az önálló harci eszközöket. Mindezen felül a harctéri körülményekhez alkalmazkodó okosfegyverek fejlesztését is szükségesnek tartják. 

Miközben a bizottság jelentése nem jelent semmi biztosat a jövőben esedékes intézkedésekre és fejlesztésekre nézve, addig arra figyelmeztették Amerikát, hogy az önálló és halálos robotok fejlesztésében kevésbé korlátozó nemzetek AI-rendszerei ellen azelőtt kell felkészülni, mielőtt késő lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.