Hirdetés

Saját ikonok ingyen: IcoFX 1.6



|

Magyar nyelvű, nagy tudású, ráadásul ingyenes ikonszerkesztő kevés van. Íme, itt egy ilyen, melyet az ismerkedés után ingyenesen letölthet tőlünk!

Hirdetés

Nem sok olyan szoftverbe futunk manapság, amire azt mondhatnánk, hogy megéri telepíteni. Az IcoFX mégis egy ilyen alkalmazás, hiszen egyszerűen hozhatunk létre vele látványos ikonokat. A kérdés, hogy vajon miért van erre szükségünk? Például egyes mappákat testre szabhatunk, vagy weboldalak logójához (favicon.ico), esetleg fórumregisztrációnk azonosítására (avatár) használhatjuk, de a programfejlesztők is egyszerűen tehetik egyedibbé az alkalmazásaikat. Legtöbbször könnyebben felismerünk egy hivatkozást az ikonjáról, mintha elolvasnánk a nevét, és a parancsikonoknak módosíthatjuk is az egyedi képét. Tehát ha már unjuk a sablonos kinézetet, tegyük színesebbé a Windowsban lévő ikonkülsőt! Az IcoFX ráadásul ingyen áll a rendelkezésünkre, és minden olyan trükköt ismer, amit egy átlagos fotószerkesztő.


icofx.jpg


Képet bárhonnan

A létező összes olyan forrást használja a program, ahonnan ikont nyerhetünk, ez alól csak a külső eszközök jelentenek kivételt (lapolvasó, webkamera, videó). Egy hasznos kis segítséggel azonban a képernyő bármely részét hasznosíthatjuk, hogy a rendelkezésünkre álljon a megfelelő képrészlet. Meghatározhatjuk a színek mennyiségét és a kivágás méretét, amely akár egyedi felbontású is lehet. Amennyiben mégsem szeretnénk kattintgatni a képernyőn, a képek közül is választhatunk egy nekünk tetszőt. Ezt a programba történő belépés után is megtehetjük a könyvtárfából tallózva, vagy importálhatunk a menüből. A képből természetesen kiválaszthatjuk a legfontosabb részt, hiszen az ikon kisméretű lesz és ezért nem javasolt a sok részletet tartalmazó fotó teljes egészét feldolgozni.


icofx_resedit.jpg

Kicsomagolásuk nélkül, közvetlenül szerkeszthetjük az ikonkönyvtárakat


Sokkal érdekesebb lehetőség azonban, ha egy meglévő ikongyűjteményből importálunk képeket és azokkal kísérletezgetünk. A program akár EXE, DLL, OCX és Macintosh állományokból is képes kicsomagolni a hasznos grafikákat. Ha még ezután is kételkednénk, akkor még annyit tennénk hozzá, hogy a Windows Vista és Windows 7 ikonokat is kezeli az alkalmazás.


Szerkesztés tetszés szerint

Miután a képet betöltöttük, akkor szinte szó szerint azt tehetünk a képpel, amit csak szeretnénk. A nagyítás mértéke akár tízezerszerese lehet az eredeti ikonméretének, segítségként rácsot is használhatunk a módosításokhoz. Az effektlista és az ikonnal végezhető szerkesztési műveletek abszolút kielégítik az igényeinket. Csak pár példát említsünk: színcserélő, szegélyező, mintázás, színegyensúly, árnyékolás, elhalványodás (üvegszerű hatásokhoz), és még sok hasznos kiegészítő. Az effektusoknál pedig akár saját szűrőt is létrehozhatunk egyedi mátrix alapján. Ha pedig ezek a trükkök sem elegendőek, a szerző honlapján találhatunk még párat, például tükröződés létrehozásához.


icofx_filter.png

Egyedi paraméterek alapján is létrehozhatunk effekteket


Az IcoFX egyéb meglepetéseket is tartogat a számunkra, mint az ikonkönyvtárak (EXE, DLL) közvetlen ikoncseréjét és szerkesztését, vagy létrehozását. Ha pedig nem szeretnénk a képeket egyesével módosítani, esetleg átalakítani, akkor lehetőségünk van a csoportos konverzióra is. Amennyiben nem ikonokat szeretnénk készíteni, akkor a módosított állományt exportálhatjuk más képformátumba.


Az IcoFX legfrissebb verzióját tőlünk is letöltheti: IcoFX - PC World letöltés

 


Adatok

  • Tízezres mértékű nagyítás
  • Fejlett szerkesztőeszközök
  • Vista- és Mac OS-kompatibilis ikonkezelés
  • Ikonkönyvtárak közvetlen szerkesztése és kibontása
  • Csoportos átalakítás
  • Saját szűrő létrehozása
  • Magyar felület
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: Attila Kovrig
  • Ár: ingyenes


Értékelés

Előny: könnyen alakíthatunk át képeket ikonokká

Hátrány: külső forrásból nem olvas be képet

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.