Hirdetés

SUMo Pro 5.0 - szerezd meg egy előfizetéssel



|

A biztonság érdekében elengedhetetlen, hogy alkalmazásaink naprakészek legyenek - ebben kínál hatékony segítséget a népszerű szoftver, amely az év végi előfizetői akciónk alapcsomagjában is helyet kapott az 1 TB tárhely, és friss Office kliensek mellett.

Hirdetés

A PC World 25. születésnapja alkalmából a SUMo Pro kiadásának korlátlan ideig használható változatát a PC World előfizetés részeként is megvásárolhatod, mindössze 19 980 forintért. A csomagba a 12 PC World magazinon felül 1 TB online tárhely, Office 365 Personal előfizetés, éves vírusvédelmi csomag, android adatmentő alkalmazás és többek között egy professzionális rendszertakarító is került. Ha pedig ennél is többre vágysz, a prémium előfizetés részeként egy FSP külső akkumulátor, ajándék póló és plusz egy választható ajándék is a tiéd lehet. További részletek: pcworld.hu/elofizetes. Mire képes a segédprogram? Megmutatjuk neked.



Bár a különböző statisztikák szerint általánosságban egyre kevesebb programot használunk, azért egy windowsos PC-re továbbra is előszeretettel feltelepítünk sok alkalmazást. A szoftverek zökkenőmentes működése, az új funkciók és a rendszer, valamint adataink biztonsága érdekében kiemelten fontos, hogy ezekből mindig a legújabb, naprakész verziót használjuk. Ha nem így teszünk, akkor nemcsak az újdonságokról maradunk le, hanem azt is kockáztatjuk, hogy a támadók egy-egy ismert, de már hónapok óta befoltozott biztonsági rést kiaknáznak az általunk használt elavult kiadásban, hogy utána megfigyeljenek minket, vagy akár kártevővel fertőzzék meg operációs rendszerünket.


A javítások és egyéb frissítések telepítése tehát sokszor életbevágó lehet, éppen ezért érdemes mindenből az aktuális verziót használni. Bármilyen egyszerű is azonban manuálisan frissíteni egy szoftvert, amikor egyszerre többet, sőt, több tucatot kell naprakészen tartani, az nemcsak időigényes feladat, de idegőrlő is.



Itt jön be a képbe a SUMo, jelen esetben a SUMo Pro, amelynek 5.0-ás változatát az év végi akciónkban részt vevő előfizetőink korlátlan ideig ingyen használhatják. A nagy népszerűségnek örvendő segédprogram automatikusan átvizsgálja gépünket, majd felismeri az összes telepített szoftvert. Ezután a program egy online adatbázisból kikeresi a létező összes frissítést, majd segít az egyszerűbb letöltésben. Különlegessége, hogy a beépített automatikus frissítési funkciókkal szemben ez nemcsak az alkalmazások elindítása után szól, ha új verzió érkezett, hanem már a szoftver használata előtt tájékoztat erről. A hasonló segédprogramokkal szemben a SUMo kompatibilitása nagyobb, illetve kevesebb hibás visszajelzéssel dolgozik. Szintén pozitívum, hogy beállításaink alapján képes szűrni vagy engedélyezni a bétaverziójú programokat. A Pro kiadás további kiváltságai közé tartozik az automatikus frissítés és a fejlesztők oldalának közvetlen elérése. A tiltólista gondoskodik arról, hogy csak azokat a szoftvereket kövesse, amelyeket szerintünk szükséges.

A SUMo indítása után egy kis ablakot mutat, amelyben a varázsló segíti a munkánkat. Ebben lehetőségünk van automatikusan megkerestetni a telepített szoftvereket. Szükség szerint a [Fájl] menüből a szűkített meghajtókra, mappákra korlátozhatjuk a keresést. Amint a folyamat véget ért, azonnal elindíthatjuk ebből a kis ablakból - vagy az [Ellenőrzés] gombbal - az elérhető frissítések felkutatását is.

Hirdetés


A listában minden telepített program látható, arról pedig, hogy egy elem naprakész, illetve frissítés érkezett hozzá, a mellékelt ikonok és egy felső állapotsáv tájékoztatnak. A fejlesztő neve mellett a régi és az új verzió száma is olvasható - az adatokat exportálhatjuk az [Eszközökben]. A kiválasztott szoftverek (egyszerre többet is kijelölhetünk) új kiadásának letöltőoldalait egyetlen kattintással elérhetjük - beállítástól függően a SUMo statisztikákkal felturbózott adatlapjaira vagy a fejlesztők oldalaira irányít minket a program. Sajnos a letöltéshez szükséges hivatkozást nekünk kell megtalálnunk, illetve a tényleges szerver kiválasztását és a letöltést manuálisan kell intéznünk. A főablakban adhatunk hozzá plusz programokat vagy kivételeket, illetve a DUMo-t, amellyel a driverek frissítéseit is megkerestethetjük. A béták felkutatását és az automatikus indítás lehetőségét az [Opciók, Beállítások] alatt aktiválhatjuk. Ugyancsak itt adhatjuk meg, hogy az ellenőrzést minden indításkor elvégezze a SUMo.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.