Hirdetés

Számos rendellenességet orvosol a Firefox 49.0.2



|

Biztonsági, teljesítménybeli, és grafikai hibákat is javít a frissítés.

Hirdetés

A Firefoxból körülbelül másfél havonta érkezik új főverzió, köztük pedig általában egy vagy kettő kisebb biztonsági frissítést kap az éppen aktuális változat. Ezekről a kisebb hibajavításokról nem szoktunk beszámolni, azonban a csütörtökön kiadott 49.0.2-es változat egészen meglepő mennyiségű funkcionális javítást tartalmaz, mindenképp javasoljuk a böngészőt használók számára a minél előbbi telepítését.


Hirdetés


A frissítésben két súlyos besorolású sérülékenységet javított a Mozilla, azonban ezek csak a jéghegy csúcsát képezik. Az Adobe Flash beépülő instabilnak és lassúnak bizonyult, a probléma megoldása érdekében a fejlesztők alapértelmezetten aktiválták a Flash-beépülőt használó tartalmak aszinkron renderelését a patchben. Egyes felhasználóknál grafikai hibák jelentek meg a DirectX 9-es renderelőben, így letiltottak az automatikus használatát, továbbá a Canvas egyes filtereinek nem szabványos működését is javították.



Mindezeken túlmenően kompatibilitási hibákat javítottak egy JavaScript-eljárásban és a fájlfeltöltő ablakban, megoldottak egy a Firefox grafikus felületének megjelenését megakadályozó hálózatkezelési hibát, és hasznosabbá tették a fülváltási teljesítményt mérő telemetrikai funkciót.


(Forrás: Ghacks, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.