Hirdetés

Te hogyan tanítanád a programozást?



|

Országos verseny indul, ahol a legjobb és leginkább kidolgozott ötleteket értékes díjakkal jutalmazzuk.

Hirdetés

Újra elindult a Fülemüle Országos Informatika Verseny, ahol minden magyarországi és határon túli általános iskola, középiskola és szakiskola oktatásban résztvevő tanulója megmutathatja, hogy milyen informatika órát szeretne. A verseny célja, hogy az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok országos szinten mérethessék meg tudásukat, ugyanakkor a verseny során a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés is kiemelt hangsúllyal szerepel a versenykiírások között. A legjobb pályamunkák benyújtói többek között éves, fél éves és negyedéves PC World előfizetéseket és további ajándékcsomagokat nyerhetnek.



Változás, hogy idén a HelloWorld mozgalmunk támogatásával egy külön verseny indul a második forduló során, ahol a cél, hogy mindenki megmutassa, ő hogyan oktatná a programozást. Mivel a kódolás alapjainak ismerete és az algoritmikus gondolkodás a közoktatáson belül nem élvez prioritást, kíváncsian várjuk, hogy a diákok mit gondolnak a programozás oktatásáról, illetve ők mit tennének a szoftverfejlesztés elterjesztése érdekében.

A te ötletedre is kíváncsiak vagyunk, amennyiben megfelelsz a pályázat feltételeinek. A legjobb pályaműveket különdíjjal jutalmazzuk, többek között egy számítógépházat is kiosztunk a legjobbak között. Nevezési határidő: 2016. január 31.

Hirdetés


A Fülemüle Országos Informatika Verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt (kategóriánként, tagintézményenként), az iskolai forduló eredményei alapján. A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik. Bővebb információ: tehetseggondozas.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.