Hirdetés

Telepíthető a Windows 10 Insider Preview build 14371



|

Aktivációval kapcsolatos újdonságok is kerültek az előzetesbe.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Microsoft csak úgy ontotta magából a Windows 10 Anniversary Update előzetes változatait, egy héten belül már a harmadik verzió ment ki a fast ringben lévő tesztelőknek. A magyar idő szerint kedd délután elérhetővé vált build 14371 kiadás nem csak masszív mennyiségű hibajavítást tartalmaz, de aktivációval kapcsolatos újítások is helyet kaptak benne.


Hirdetés


A Microsoft blogbejegyzése alapján ettől a kiadástól kezdve elérhető a Windows 10-ben egy aktivációval kapcsolatos hibaelhárító, amely a leggyakrabban felmerülő problémák gyors elsimításában hivatott segítséget nyújtani a felhasználóknak. Ebbe nem csak a hardveres módosítások által okozott sikertelen aktiválások tartoznak bele, hanem az is, mikor a felhasználó Pro licenccel rendelkezik, de véletlenül az otthoni felhasználóknak szánt "sima" Windows 10-et telepítette. Ezen felül a Windows 10-re frissítéssel kapott "digital entitlement" licencek mostantól hozzárendelhetőek a felhasználó Microsoft-fiókjához, eddig pusztán a PC hardvere alapján történt az aktiváció. Ettől még nem lesz kötelező a jövőben Microsoft-fiókkal használni a rendszert, elméletileg csak az aktivációs hibák hatékonyabb elhárítása miatt előnyös az újítás.



Sajnos a hardveres változások miatt sikertelen aktiválás témakörét nem boncolgatta a Microsoft, pedig kíváncsiak lennénk rá, hogy pontosan miről is van szó. A blogbejegyzésben azzal példálózott az Insider program vezetője, hogy az alaplapok és merevlemezek cseréjekor fordulhat elő sikertelen aktiváció. Az OEM licencek az alaplapokhoz vannak kötve, legfeljebb az alaplap meghibásodása esetén lehet megbeszélni a Microsoft ügyfélszolgálatával, hogy engedjék meg az új alaplap régi licenccel való használatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.