Hirdetés

TESZT: IObit Uninstaller 6 - Könnyebb takarítás



|

Az alkalmazás segít a telepített programok törlésében, és azok hátrahagyott elemeit, beépülőit is el tudja takarítani az útból.

Hirdetés

Mindenki tapasztalhatja, hogy az évek során összegyűlnek azok a segédprogramok a gépen, amelyek egyszer jól jöttek, és talán majd egyszer megint hasznukat vesszük. Idővel azonban eljutunk oda, hogy inkább nagytakarítást tartunk, a PC felgyorsítása érdekében minden nem feltétlen szükséges programtól és beépülőjétől megszabadulunk. 

Hirdetés

A feladat legalább annyira nehéz lehet, mint egy újonnan vásárolt PC-n a bloatware kitakarítása. Vannak szoftverek, amelyek eltávolítása nem is annyira egyszerű (esetleg nincsenek listázva a telepített elemek között), más alkalmazások pedig mappákat, fájlokat, Registry-kulcsokat és beépülőket hagynak hátra maguk után, amelyeket ha elég ügyesek vagyunk, kézzel tudunk törölni. Mindennél azonban sokkal egyszerűbb és hatékonyabb megoldás az IObit Uninstaller 6, amely segít bármit teljes mértékben és gyorsan eltávolítani - a hátrahagyott elemekkel együtt. 

Extra segítség

Az IObit Uninstaller 6 egyik előnye, hogy képes a Windows 10 gyárilag telepített appjait is száműzni. A frissítés után sokan szembesülnek vele, hogy nem feltétlen van szükségük az összes mellékelt alkalmazásra, azonban sajnos nem mindet engedi törölni a Microsoft. Az IObit szoftvere képes a feladatra, illetve a régi vagy hibás Windows-frissítésektől is segít nekünk megszabadulni. Ez jó hír például kompatibilitási problémák jelentkezésénél, és természetesen lehet rendszer-visszaállítási pontot is létrehozni, ha esetleg váratlan jelenségekbe futnánk. 

Annak érdekében, hogy véletlenül se váljunk meg fontos szoftvertől, az IObit Uninstaller 6 részletes listát mutat a kiválasztott programokról azok tényleges törlése előtt. A visszaállítási pontnak hála figyelmetlenség esetén sem leszünk bajban. A szoftver böngészők beépülőivel is boldogul, és még az Edge böngészőt is támogatja - vagyis a használatával kevésbé kell tartanunk a belassuló böngészéstől és a minket követő vagy reklámokkal zaklató kiegészítőktől. A törlések után fel tudja kutatni, majd egyetlen kattintással képes eltakarítani a hátramaradt fájlokat és Registry-bejegyzéseket. A [Cleanup Residual] funkcióval a normál törlések után megmaradt elemeket és a Windows-javítások cache fájljait is tudja törölni. 

Könnyű használni

Az alkalmazás letöltése és telepítése egyszerű folyamat. Az IObit Uninstaller 6 ingyenes, azonban aki minden funkciót szeretne elérni, az a PRO verzióra bármikor tud frissíteni. 

A szoftver indulása után a bal oldalon találjuk azt a panelt, amelynek a segítségével a különböző menük között mozoghatunk. Az összes program mellett a legutóbb telepített, a ritkán használt és a nagy méretű elemeket is szűrhetjük, illetve listázhatjuk a Windows-frissítéseket. Ha egyszerre több tételt is lehúznánk a listáról, akkor természetesen a tömeges eltávolításnak hála erre is van lehetőségünk. Egyel lentebb a böngészők beépülőit találjuk meg (böngészőnkénti bontásban is), az alatt pedig a windowsos appokat, amelyeknél a gyári és a külsős fejlesztők termékeit is listázva láthatjuk. Az alsó menüpontban a műveletközpont által közölt üzenetek megoldására tesz javaslatokat a program. 

Az olyan extra funkciókat, mint a kényszerített törlés, a fájlok biztonságos megsemmisítése, a törlési előzmények vagy az automatikusan induló elemek testre szabása; a Tools menüből, vagyis a fenti eszköztárban látható ládából érhetjük el. 

Jellemzők: telepített alkalmazások törlése; hátramaradó elemek felkutatása és eltávolítása; böngészős beépülők és Windows 10-es appok támogatása; törlési előzmények; fájlok biztonságos megsemmisítése; automatikusan induló elemek letiltása, törlése

Előnyök: hasznos segédprogram, a beépülőket és az appokat is tudja törölni

Hátrányok: nem tud magyarul

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.