Hirdetés

Törvénybe ütközik az igazolvány lemásolása



|

Hirdetés

Az adatvédelmi biztos szerint viszont ez törvényellenes.

Péterfalvi Attila azt elismeri, hogy a kereskedő vagy ügyfélszolgálatos munkatársak számára fontos, hogy egyértelműen megállapítsák az ügyfél személyazonosságát, viszont szerinte ehhez nem szükséges lemásolni az okmányokat. Az adatvédelmi biztos szerint elég lenne az igazolvány számának rögzítése is. A mobilszolgáltatók azonban egyelőre a fénymásoláshoz kötik kedvezményes csomagjaik megvásárlását.


A mobilcégek szerint az okmányok másolatát biztonsági célokból kell iktatniuk, a későbbi visszaélések elkerülése érdekében. Az adatvédelmi biztos kérésére azonban eddig egyikük sem jelezte, pontosan miben segíti őket a másolat a visszaélések kivizsgálásakor.

Egyelőre nem született hivatalos döntés arról, beszüntessék-e a kifogásolt módszert, de mivel a fénymásolatok készítése az igazolványok hamisítását is elősegítheti, a szakértők gyors változtatást remélnek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.