Vak nagymamájának készített videojátékot egy 10 éves fiú

A GameMaker ingyenes verziójával készült a Quacky's Quest.

A napokban bejárta a világsajtót egy 10 éves kaliforniai kisfiú története, Dylan Viale ugyanis videojátékot készített a vak nagymamájának. Az ötödik osztályos nebuló rendkívül szoros kapcsolatban áll a nagyijával, ám a játékok iránti szeretetét korábban legfeljebb azok narrációjával volt képes megosztani vele, így egy hang alapján játszható cím fejlesztésébe fogott.

Vak nagymamájának készített videojátékot egy 10 éves fiú 1


A Quacky's Questet a GameMaker ingyenes verziójával készítette, és mint az alábbi képernyőképen is látható, egy hagyományos labirintus játékról van szó, ahol egy kacsával kell gyémántokat összegyűjteni – a főszereplőt egyébiránt még Dylan apja találta ki hasonlóan zsenge korában.

Vak nagymamájának készített videojátékot egy 10 éves fiú 2


A kacsát irányítva természetesen minden lépésnek – például a gyémántok begyűjtésének, a falnak ütközésnek, a csapda felé haladásnak - különálló hangja van, míg a visszafelé történő navigáció esetén egy kő zuhan a játékos útjába, ezzel jelezve a rossz irányt. A Quaky's Questtel Dylan benevezett az iskolája tudományos megmérettetésére, amelyet nem meglepő módon meg is nyert.

Új kezelőfelületet kap az Origin

Sokkal esztétikusabb és használhatóbb a béta kiadás.

Rögtön tisztán is telepíthető lesz az Anniversary Update

Nem kell majd napokat várniuk a türelmetleneknek és a rendszeretőknek.

comments powered by Disqus