Vak nagymamájának készített videojátékot egy 10 éves fiú

A GameMaker ingyenes verziójával készült a Quacky's Quest.

A napokban bejárta a világsajtót egy 10 éves kaliforniai kisfiú története, Dylan Viale ugyanis videojátékot készített a vak nagymamájának. Az ötödik osztályos nebuló rendkívül szoros kapcsolatban áll a nagyijával, ám a játékok iránti szeretetét korábban legfeljebb azok narrációjával volt képes megosztani vele, így egy hang alapján játszható cím fejlesztésébe fogott.

Vak nagymamájának készített videojátékot egy 10 éves fiú 1


A Quacky's Questet a GameMaker ingyenes verziójával készítette, és mint az alábbi képernyőképen is látható, egy hagyományos labirintus játékról van szó, ahol egy kacsával kell gyémántokat összegyűjteni – a főszereplőt egyébiránt még Dylan apja találta ki hasonlóan zsenge korában.

Vak nagymamájának készített videojátékot egy 10 éves fiú 2


A kacsát irányítva természetesen minden lépésnek – például a gyémántok begyűjtésének, a falnak ütközésnek, a csapda felé haladásnak - különálló hangja van, míg a visszafelé történő navigáció esetén egy kő zuhan a játékos útjába, ezzel jelezve a rossz irányt. A Quaky's Questtel Dylan benevezett az iskolája tudományos megmérettetésére, amelyet nem meglepő módon meg is nyert.

Ashampoo Music Studio 4 teszt - Zenei mindenes

Zenei fájljaink szerkesztése többé nem lehet probléma, hála a rengeteg hasznos képességgel megáldott teljes verzióknak.

East-tec Eraser 2014 - Adat-megsemmisítés felsőfokon

Visszaállíthatatlanul letörölhetjük személyes és üzleti adatainkat a segédprogram segítségével, melynek a PC World magazin számára készült, speciális változatát augusztusi számunknak olvasói negyedévig használhatják.

comments powered by Disqus

Kiadó: Project029 Media and Communications Kft. - Impresszum - Hirdetési ajánlatunk - Adatvédelmi elveink - E3

Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media