Hirdetés

Váratlan újítás a Windows 10 build 14971-ben



|

Időközben tisztán telepíthetővé vált a korábbi előzetes kiadás.

Hirdetés

Nem feledkezett el az Insider program iránt érdeklődőkről a Microsoft, csütörtök este két újdonsággal is szolgált számukra: egyrészt kiment a fast ringes tesztelőknek a vadiúj Windows 10 Insider Preview build 14971, másrészt pedig tisztán telepíthetővé vált az előző build 14965 változat. Utóbbinak köszönhetően újból egyszerűbbé és gyorsabbá vált a publikus tesztelésbe való becsatlakozás, innen tölthető le az ISO-állomány.


Hirdetés


A vadiúj build 14971 változat javarészt hibajavító kiadás, azonban akad benne pár újdonság. A legérdekesebb fejlesztés, hogy a PDF-ekhez hasonlóan már a nem tartalomvédett EPUB könyveket is képes megjeleníteni a Microsoft Edge, így ezek olvasgatása miatt nem kötelező külön programot beszerezniük a felhasználóknak. Kényelmes még, hogy a Paint 3D alkalmazás benne van az alap telepítésben, nem kell azt külön installálni a Windows Áruházból.



A változtatások és javítások teljes listája a Microsoft blogbejegyzésében olvasható, csak három érdekességet emelnénk ki a fentieken túl: megújult a Get Office alkalmazás, a Parancssor helyett már a PowerShell az alapértelmezett parancssori eszköz, továbbá felhasználói visszajelzésekre kikerült az Edge füleiből a szundi opció. Utóbbi egy "olvasd el később" funkció volt, cortanás emlékeztetőket lehetett létrehozni a használatával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.