Hirdetés

Veszed, viszed: Ashampoo Burning Studio 2014



|

Egy gyors és könnyen kezelhető lemezíró programra vágysz, aminek még a Blu-ray sem jelent gondot? Ha igen, akkor e havi ajándék szoftverünket neked találtuk ki.

Hirdetés

Az olcsó flashmeghajtók korában egyre kevesebben veszik a fáradságot, hogy lemezek kiírásával bajlódjanak, még féltett információikat is pendrive-on tárolják. Pedig keresve sem találhatunk jobb módszert az archiválásra, adataink tárolására az optikai diszkeknél. Ám ahhoz, hogy egy üres adatkorongot – különösképp, ha valami speciális formátumúról van szó – megtöltsünk fájljainkkal, mindenképp szükségünk lesz egy kis szoftveres segítségre, hisz a Windows beépített lemezkészítő alkalmazása sajnos nem minden esetben képes igényeink teljes körű kiszolgálására.

 

 

A januári PC World mellé járó ajándékszoftverrel (és most nem az Emsisoft vírusirtójáról van szó) azonban egy egyszerűen használható, mégis rengeteg funkcióval megáldott diszkégető program birtokába kerülhetünk. A Burning Studio az alapvető írási funkciókkal még nem emelkedne ki a célszoftverek tengeréből, könnyű kezelhetőségével, átlátható menüszerkezetével, illetve a sok-sok integrált extrával azonban már sikerül a mezőny fölé kerekednie. Mivel a program a magánszemélyek által elérhető szinte összes optikai formátumot támogatja, írási kedvünknek már csak a hardveres keretek szabhatnak határt.

 

 

A program ablakának elrendezésére a minimalista jelző illik, hisz a képernyő kétharmada egy nagy kihasználatlan felületből áll, melynek mindössze díszítő funkciója van, és felhasználói interakcióra csupán a bal oldali menüelemei képesek. Az [Adatírás] menüponton belül találhatjuk az alapvető (értsd: a legtöbbet használt) funkciókat és a hozzájuk kapcsolódó lemezalkotó felületet, melyben egy intézőablakon keresztül adhatjuk hozzá projektünkhöz a használni kívánt fájlokat. Emellett természetesen lehetőségünk van többféle – előre specifikált formátumú – audio- és videokorong készítésére is.

Hirdetés

Lemezképek létrehozására szintén lehetőséget ad a szoftver, illetve az ilyen jellegű fájlok kiírását is támogatja, sőt néhány kattintással sokszorosíthatjuk a már kész diszkeket. Ha pedig bootolásra alkalmas lemezre van szükségünk, akkor azt is létrehozhatjuk segítségével. A legnagyobb extra a [Borító] menüpont alatt található, ahol lehetőségünk van a kiírt anyag küllemének legaprólékosabb megtervezésére is.

 

 

Létrehozhatunk borítóképeket, sőt a LightScribe írók támogatásának hála ezeket akár közvetlenül a diszk felületére is égethetjük. Összegezve, egy tökéletesen funkcionáló, teljes körű lemezkészítő szoftvert kapunk az Ashampoo-tól, rengeteg extrával kiegészítve, melyek segítségével – a lemezek fajtájától függetlenül – gyerekjátékká egyszerűsödik adataink archiválása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.