Hirdetés

XP és Vista: 2017. szeptemberig biztosan lesz Firefox



|

A nyáron dőlhet el a támogatás megszüntetésének pontos ideje.

Hirdetés

Idén szeptemberben a Mozilla bejelentette, hogy a belátható jövőben megszűnik a Windows XP és a Windows Vista operációs rendszereken a Firefox támogatása. A kérdéses platformokat biztosan támogató utolsó verzió a jövő márciusban érkező Firefox 52 ESR (Extended Support Release) lesz, a hosszú támogatási idejű kiadást legalább jövő szeptemberig javítgatják majd az alapítvány munkatársai. Az XP és Vista rendszerű PC-kre automatikusan az ESR változat kerül majd fel a böngésző telepítésekor vagy frissítésekor.


Hirdetés


Most pénteken a Mozilla finomított egy kicsit az álláspontján, a legújabb tájékoztatás alapján ugyanis csak a jövő nyáron fogják majd eldönteni, hogy mikor szűnik meg a régi operációs rendszerek támogatása. Amennyiben túlságosan sok felhasználójuk marad régi rendszereken, akkor meghosszabbítják a támogatást.


A Firefox statisztikai webhelye szerint 2016 szeptemberében a Firefoxszal böngészők 10 százaléka Windows XP-t, míg olyan 3 százalékuk Windows Vistát használt.


(Forrás: Ghacks, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.