Zsarol a Tobfy trójai program

Vagy fizetsz, vagy nem használod a gépedet. Kétféle feltöltős fizetőkártyát is elfogad.

Akinek vaj van a fején, az könnyen fizet, és kinek ne lett volna mondjuk közlekedési kihágása? Ezzel kapcsolatos szorongásainkat használják ki a zsaroló kártevők, melyek lefogják gépünket és addig nem engedik használni, míg a szükséges összeget ki ne fizettük. Olykor adatainkat is ellopják, titkosítják és csak akkor férhetünk hozzájuk, ha megnyitjuk pénztárcánkat.

 

Zsarol a Tobfy trójai program 1

A tipikus zsaroló alkalmazások közé tartozik a Tobfy.A, miután megfertőződtünk nem rejti véka alá ténykedését. Egész oldalas figyelmeztető üzenetet kapunk képernyőnkre és addig nem használhatjuk érdemben a gépet, míg nem fizetünk. A zsarolás állítólagos alapjaként azt hozza fel a program, hogy tiltott pornográf oldalakat néztünk, de van úgy, hogy azt állítja, közlekedési bírságot hajt be. A lényeg, hogy fizessünk, amit Ukash vagy Paysafecard kártyával tehetünk meg, még tippeket is kapunk arra, hogy ezekhez miként juthatunk hozzá. Hogy pontosan mit blokkol gépünkön és mi mindent tesz a kártevő, az kiderül a computerworld.hu cikkéből.

Ashampoo Music Studio 4 teszt - Zenei mindenes

Zenei fájljaink szerkesztése többé nem lehet probléma, hála a rengeteg hasznos képességgel megáldott teljes verzióknak.

East-tec Eraser 2014 - Adat-megsemmisítés felsőfokon

Visszaállíthatatlanul letörölhetjük személyes és üzleti adatainkat a segédprogram segítségével, melynek a PC World magazin számára készült, speciális változatát augusztusi számunknak olvasói negyedévig használhatják.

comments powered by Disqus

Kiadó: Project029 Media and Communications Kft. - Impresszum - Hirdetési ajánlatunk - Adatvédelmi elveink - E3

Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media