Hirdetés

Teljes filmek ingyen a YouTube-on



|

Történelmi lépés: az MGM teljes filmeket tesz elérhetővé a YouTube-on.

Hirdetés

A Metro Goldwyn Mayer bejelentette, hogy teljes hosszúságú mozifilmeket tesz közzé a YouTube-on. Ezzel az MGM lesz az első stúdió, amely ilyen módon működik együtt a videómegosztó oldallal. Nem kell hozzá különösebben nagy jóstehetség, hogy lássuk: ha az együttműködés sikeres lesz, akkor utat nyithat több filmstúdió felé, hogy azok is ingyenesen tegyenek közzé filmeket a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

Ugyan az MGM még adós a hivatalos bejelentéssel, vasárnap este már beszéltek az ügyletről a médiának és a hírügynökségeknek. A mozik megtekintése hirdetésekhez kötött, és az MGM legújabb filmjei bizonyosan nem lesznek hozzáférhetők. A stúdió olyan filmekkel nyit majd, mint a Hét Mesterlövész (1960) vagy a Golyóálló Szerzetes (2003), és nem tervezik, hogy teljes filmtárukat elérhetővé teszik.

 

1111film.jpg

A klasszikus Hét Mesterlövész plakátja:
Nem a legújabb, de kezdetnek nem rossz!


Az MGM nem csupán teljes filmeket kíván elhelyezni a YouTube-on, de klipeket is olyan címekből, mint a nyolc éve készült Doktor Szöszi - annak ellenére, hogy ezt a filmet már a magyarországi kereskedelmi tévékben is többször láthattuk, és gyaníthatóan a világ más tájain sem volt ez másként.


A YouTube eddigi kapcsolata a filmstúdiókkal meglehetősen viharos volt, a bejelentés fontosságát is éppen ez adja. A még mindig zajló, egymilliárd dolláros per, amelyet a Viacom indított a YouTube tulajdonosa, a Google ellen, különösen emlékezetes. Ugyanakkor egyes stúdiók felismerték, hogy a YouTube jó lehetőséget kínál a filmjeik marketingjéhez. A LionsGate például saját csatornát hozott létre az oldalon, ahová feltölti filmelőzeteseit és egyéb klipjeit.


A hír folytatódik, kattintson! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.