Hirdetés

TESZT: Genius GX Scorpion M8-610 egér - ezt a skorpiót nyugodtan kézbe veheted



|

A visszafogott dizájn ne tévesszen meg senkit, az M8-610 egy komoly gamer egér, amire méltán lehet büszke bárki még akkor is, ha nem fizetett érte szédítően sok pénzt.

Hirdetés

Szerény kinézetű a legújabb GX-szériás Scorpion M8-610-es egér, de ez pusztán megtévesztés, egy vérbeli, játékra termett perifériával van dolgunk. Amikor kibontottuk és kézbe fogtuk, rögtön a Razer Deathadder ugrott be, és ez nem teljesen véletlen, de nézzük, milyen termék az, amivel a Genius jogosan betonozza be magát a komolyan vehető gamer egerek világában.

Hirdetés


Külső

A többféle alapszínben elérhető M8-610 jelenleg "hero" terméke a Geniusnak, és a cég nem is aprózta el az extrákat. A GX-gaming sorozatba tartozó modellről természetesen nem hiányzik a skorpiójel, amely többféle színben világít is tenyerünk alatt. A vonalvezetés klasszikus, sem nyitott kialakítással, sem extravagáns kiszögellésekkel nem fogunk találkozni. A letisztult, sallangoktól mentes forma ellenére az M8-610 nem koppintása a legendás Razer egérnek, viszont ahhoz hasonlóan nagyon kényelmes és néhány órás használat után azt vettük észre, hogy nem vettük észre - egyszerűen belesimult tenyerünkbe és egyszer sem csúszott meg vagy hibázott.


A kényelmes, kellően magas tenyérrésszel szerelt egér gombjai normál méretűek, nem lógnak túl az ujjaink és még csak véletlenül sem akadunk bele a DPI-váltóba. Ezt középen, a gumírozott, kétoldalt világító görgő alatt találjuk, rajta egy Genius jellel. A dpi-beállítást szoftveresen is szabályozhatjuk, de alapvetően 800 és 8200 dpi között változtathatjuk öt lépésben. Hogy éppen melyik beállítás aktív, azt a görgőt megvilágító led színéből találhatjuk ki. Sokaknak fontos, hogy a világítások kétféle Emellett az óriási skorpió embléma sem maradhatott le, amely szintén világít. Az M8-610 oldalai gumírozottak, így ki van zárva a megcsúszás lehetősége, ráadásul szimmetrikus egérrel van dolgunk, ami külön jó hír a balkezes játékosoknak. A tervezők nem vitték túlzásba az extra gombokat, csupán kettőt kapunk bal oldalon, melyeket tetszőlegesen makrózhatunk, illetve Windows parancsokat is beállíthatunk rájuk.


Belső és játék

Belül egy nem mai, de már bizonyított és egészen jónak számító Avago ADNS9800 érzékelőt találunk, amelynek a maximális dpi-beállítása 8200-as. Ez mindenféle játékhoz tökéletesen elegendő. A fő mikrokapcsolók 20 millió megnyomásra vannak hitelesítve, ami tökéletes, és csak a keveset használt, görgő alatti kapcsolónál alkalmaztak 5 millió kattintásra hitelesített kapcsolót.


A belső elrendezés egyébként abszolút letisztult, semmi sallang, slendrián szerelés, lógó kábelek. Az egér ehhez mérten kissé könnyű is, ezt szokni kell nagyobb egér után, de azért még nem zavaró és a pontos célzást sem veszélyezteti.


Az oldalsó két gomb jó helyen van, a szoftver pedig kellő makrózást biztosít itt, bár a makró rögzítése utáni sorrend-szerkesztés nem éri el azt a szintet, amit egy Razer vagy Logitech egérnél kapunk. A szoftverben a világítást is állíthatjuk, de az színeket nem változtathatjuk meg tetszőlegesre.


Az M8-610 harisnyázott USB-kábelen csatlakozik gépünkhöz, amely biztosítja az rövid reakcióidőt, valamint attól sem kell tartani, hogy a kábel túlzottan merev vagy sérülékeny lenne.


Összegzés

Játék közben egy rossz szavunk sem lehet az egérre, gyorsan és pontosan pozícionált, talán mindössze az lehet zavaró egyeseknek, hogy súlya utólag nem szabályozható. A beállítóprogram látványos, de kezelése nem nehéz, viszont az egérben nincsen beépített profilmemória és a szoftver makrórögzítő funkciójára is ráférne egy kis átalakítás. A hiányzó extrák, a több gomb és súlyszabályozás a drágább egereknél érhetők el, de még így is kicsit könnyebb szívvel ajánlanánk az M8-610-et, ha inkább 10 ezer forint közelében lenne az ára. Ennek ellenére az M8-610 egy igazán jó egér, amelyet nyugodt szívvel emelhetünk le a szaküzlet középső/felsőbb polcáról is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.