Hirdetés

Így csinálj a több oldalas cikkekből egy lapot



|

Az AutoPagerize megkímél minket a sok kattintástól és lapozástól.

Hirdetés

Nem mindenki vallaná be, de az információk nagy részét ma már a szüntelen böngészés közben, webes cikkekből szerezzük be. Ezek olvasásakor ugyanakkor van néhány bosszantó tényező, amin mit sem segítenek az egyre gyorsabb PC-k és a száguldó internetkapcsolat. Felejtsük el egy pillanatra a reklámokat, és gondoljunk arra, hogy a webdizájnerek sokszor úgy oldják meg a hosszabb tartalmak kezelését, hogy több oldalra osztják el a cikket. 

Természetesen ennek anyagi okai is vannak, elvégre a több kattintás több reklámlehetőséget, és így több bevételt jelenthet. A másik oldalról az is lehet, hogy a webtervezők az olvasóknak akartak jót, és kezelhetőbb, jobban átlátható felosztásúra tagolták a tartalmakat. A főként képekből álló tartalmaknál gyakran használt megoldás a diavetítés is. 

Mi mindennek a hátránya? A felhasználónak állandóan a következő oldal hivatkozására kell kattintgatni, és gyakorlatilag mindegy, hogy egy online cikket olvasunk vagy a Google keresőjében vagyunk. A felesleges mozdulatok mellett a koncentrációt is megzavarhatja az állandó lapozás. Mit lehet ez ellen tenni? Mutatjuk. 

Hirdetés

 

Nincs több lapozás

A Google és a Mozilla közkedvelt Chrome és Firefox böngészőihez rengeteg kiegészítő érhető el, és természetesen olyan beépülők is akadnak, amelyek ezt a problémát hivatottak megoldani. A segítségükkel megtakaríthatunk magunknak néhány plusz kattintást, ugyanis ezek az addonok automatikusan úgy töltik be a több oldalas tartalmakat, hogy azok görgethető formában, egy oldalon belül jelennek meg. Sajnos sok olyan beépülő van, ami nem működik megfelelően, de akadnak olyanok is, amelyek beváltják az ígéretüket. 

 

A működési elv

 

Ilyen például az Autopagerize is. A kiegészítő Chrome és Firefox alá is letölthető, és a legtöbb oldalon - sajnos nem mindegyiken - megfelelően működik.

A használata mindenesetre nagyon egyszerű. Elegendő telepíteni, majd megvárni míg elindul - onnantól kezdve pedig teszi a dolgát. Sajnos hozzá kell tenni, hogy az effajta kiegészítőket a fejlesztők nem frissítik túl gyakran, így állandó fejlesztésekre nem lehet számítani, ennél sem. A legtöbb oldalhoz viszont beválhat. 

 

Titeket mennyire szokott zavarni, ha egy cikk több oldalra van elosztva? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.