Hirdetés

Így segítsd a munkád a gép előtt



|

Vannak appok, amelyek feszített tempó mellett is segítenek egyben maradni.

Hirdetés

Amikor egyre több feladat és munka vár ránk a gép előtt, akkor nem mindig könnyű nyugodtnak maradni. A feszített tempó ellenére vannak olyan alkalmazások, amelyek pontosan abban segítenek, hogy ne essünk szét a hajtásban. Ezek közül mutatunk most néhányat. 

Hirdetés

 

Túl sok a munka? Segíthet egy teendőlista

Amikor túl sok feladattal kellene egyszerre megbirkózni, akkor elsőre könnyebb kiborulni, mint sorba rendezni a teendőket, és azzal kezdeni, amit elsőként meg kell csinálni. A fontossági sorrend és a határidők listába szedése mindig segít, így egy teendőlista már jó kiindulási alap. 

 

Egy lista mindig segít

 

Mindehhez hatékony segítség lehet a minimalista appot és webes eszközt kínáló Wunderlist. A szolgáltatásban akár a munkahelyi és az otthoni feladatokat is lehet keverni, ami nem baj, hiszen előfordul, hogy a kettő tényleg keresztezi egymást. 

A jegyzetek és teendők követéséhez persze rengeteg kiváló szolgáltatás létezik, és nehéz lenne lehagyni a sorból az Evernote-ot. Az Evernote digitális jegyzeteibe képeket, hivatkozásokat, listákat és egyéb tartalmakat is be lehet ágyazni. 

 

Lehet tenni az állandó böngészés ellen

A figyelmünk összpontosítása nem is olyan könnyű dolog, hiszen egy hozzánk intézett kérdés vagy egy új probléma egyből kizökkent abból, amit csináltunk. Emellett az állandó böngészés is egy rossz tulajdonság, amiről nehéz leszokni.  

Firefox alatt segíthet viszont a Leechblock, amelyben szabályozható, hogy mikor és mennyi ideig böngészhetjük azokat a weboldalakat, amelyek általában a legtöbb időt rabolják el tőlünk egy nap során. A munkaidő erejéig például hatékonyan blokkolhatóak a közösségi oldalak. A Chrome-hoz megfelelő alternatíva a StayFocused vagy a Strict Workflow, amelyek ugyanezt a célt szolgálják. 

Aki pedig azon kapja magát, hogy állandóan több tucat oldal van megnyitva a böngészőjében, amelyekre nem biztos, hogy szükség van, annak telitalálat lehet az Instapaper. Egy apró gombbal az eszköztárban lehetővé teszi a beépülő, hogy a minket érdeklő tartalmakat elmentsük későbbi olvasásra. Oldalak és cikkek gyűjtésére, kutatómunkákhoz is ideális. 

 

Naptár a határidőkhöz

Az állandó találkozók és a határidős feladatok hamar megnehezíthetik a mindennapokat, és annak a nyomon követését, hogy most éppen kivel vagy mivel kellene foglalkozni. Szerencsére mindebben nagyon hatékonyan segít az, ha egy naptárban, különböző színekkel rögzítjük az egyes teendőket, találkozókat. Mindebben remek partner a Google Naptár is, amely napi, heti és havi nézetet is kínál, és segít beosztani úgy az időt, hogy ne terheljük túl magunkat. 

 

Hatékony segítség egy digitális naptár

 

Ti milyen programokat használtok hasonló célra? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.