Hirdetés

Spórolnál, de kell az új vas? Van esély rá!



|

Elkészülni, vigyázz - várj! - ha most vásárolnál hardvert. Megmutatjuk, mi milyen taktikával készülünk az idei utolsó két hónapra.

Hirdetés

Az év bármely szakában vásárolhatunk új PC-t, fejleszthetjük gépünket és eladhatjuk leváltott komponenseinket. Mégsem mindegy, mikor tesszük ezt - ha jókor csapunk le a kiszemelt alkatrészre vagy gépre, óriásit spórolhatunk. Most érkezett el az évnek az a szakasza, amikor több ilyen esélyünk is lesz.

Hirdetés


November vége

Aki most fejlesztene PC-t vagy venne új gépet, jól gondolja meg, hogy tényleg ilyen égető-e a vásárlás. A cégek az iskolakezdésre behoztak több, vonzó árazású modellt is, de az október és a november csendesebben telt. Pontosabban az új termékek megérkeztek a boltokba, a cégek felkészültek a teljes modellkínálattal és a hirdetések is beindultak, azonban az árak meglehetősen fixek. Ezen elsőként a fekete péntekként elhíresült, Amerika után pár éve már hazánkban is elterjedt vásárlási hisztéria fog változtatni. Idén is lesz ilyen nap, sőt, több cég már Cyber Monday-t is tart, amikor a fekete pénteket követő hétfőn ismét lehúzza jó néhány termékének az árát. Ilyenkor a cégek megpróbálják a karácsonyi rohamra előírt bevétel java részét beszedni, ezért hajlandóak akár a saját profitjukból is lejjebb adni, csak többen válasszák őket. De nem mindig az alacsonyabb ár lehet a vonzó: olyan akciókra is számíthatunk, ahol a már jó előre kiszemelt eszközt vagy perifériát nagyjából a mostanival azonos áron kapjuk meg, azonban az akció alatt vásárolva egyéb extrákat is kapunk, amelyek egyébként sok pénzünkbe kerülnének. Például alaplaphoz kapunk egy SSD-t, Blu-ray íróhoz egy csomag írható lemezt, notebookhoz extra 4 GB RAM-ot vagy Windows licencet, de gyakori az ingyenes kiszállítás, valamint az 1-2 évvel meghosszabbított garancia is.


A másik érdekes jelenség ilyenkor a készletsöprés, amelyre nem olyan egyszerű rábukkanni. A kiskereskedő meghirdet egy terméket, amiről csak a legfontosabbakat árulja el. Ki is derül, hogy ez már 1-2 generációval ezelőtti modell, de az ár olyan vonzó, hogy érdemes nyomozni és fontolóra venni megvásárlását. Például egy régebbi notebookot az 1-2 évvel ezelőtti ár feléért, harmadáért megszerezhetünk, vagy egy videokártya lehet a miénk erősen nyomott áron. A háttérben nagykerek beragadt vagy máshonnan, nagytételben felvásárolt készlete áll, amit ilyen akciókon kiválóan el lehet sütni. Ha alaposan utánajárunk a terméknek, még az is lehet, hogy jó vásárt csinálunk: sokszor hiába 1-2 generációval régebbi a termék, az akciós áron még mindig jobb, erősebb, többet tud, mint az azonos áron beszerezhető, jelen generációs modell.


Idén november 27. a pontos dátum.


Decemberi vasárnapok

Az adventi vasárnapok alatt is belefuthatunk előnyös akciókba. Ilyenkor az összecsomagolás népszerűbb, vagyis a már amúgy is kiszemelt termékhez kapunk valamit "ajándékba". A szolgáltatásokkal is nagylelkűbbek a kereskedők, akár 0%-os THM-et vagy ingyen szállítást foghatunk ki - ez utóbbi különösen hasznos, hogy elkerüljük a taposást. A garancia-kiterjesztésekre is érdemes odafigyelni, sok tévénél 5 évre tolhatjuk ki a 2-3 éves garanciaidőt.


Ünnepek között, januárban

A hatalmas akciók ellenére rengeteg termék fog ismét a kereskedők nyakán maradni, amitől szabadulni akarnak majd Karácsony után. Akik elég türelmesek voltak, vagy csak nem találtak megfelelő ajánlatot, most napi szinten figyeljék a hirdetéseket, mert sokszor nagyon jó árakat lehet kifogni, különösen akkor, ha a januári újranyitást már új raktárkészlettel kívánja indítani a kereskedő, ezért kipucolja a bent ragadt termékeket.


Te mire vadászol az idei vásárlási szezonban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.