Hirdetés

A következő ipari forradalom a robotoké lesz



|

CGP Grey szerint elkerülhetetlen, hogy robotok helyettesítsenek majd minket a jövőben.

Hirdetés

Mostanában mást se hallani, mint hogy közel van már az az idő, amikor a robotok a helyünkbe lépnek, és nekünk nem lesz munkánk. Azonban nem véletlenül mondják ezt újra meg újra: valóban nagy esély van rá, hogy ez megtörténik. A lent található videó megmutatja, hogy a mostani folyamat hogyan tükrözi az ipari forradalmat, amikor is a gépek kiváltottak sok gyári dolgozót.

Hirdetés

Azok a robotok, melyek kitúrnak majd minket a munkahelyünkről már léteznek. Néhányuk, mint például a képen látható Baxter még elég sok javítást igényel. Mások viszont, mint a vezető nélküli autók már készen állnak a bevetésre. Még a szellemi dolgozók sincsenek biztonságban, ahogy egyre kifinomultabb szoftverek és hardverek jelennek meg, mint például az IBM Watson-ja, aki orvosi diagnosztaként működik. Lovak vagyunk, mondja a videó készítője CGP Grey, lovak, akiket anno automobilokkal helyettesítettek.

 

Baxter robot, még fejlesztés alatt


Ez a videó elég depresszíven hathat, pedig nem ez a szándéka: Grey arra akar rámutatni, hogy az, hogy a robotok elveszik mindenki munkahelyét, egy elkerülhetetlen fejlődés. Ezért el kell gondolkodnunk azon, mit teszünk, ha ez bekövetkezik – mert négylábú barátainkkal ellentétben mi tudunk változtatni a jövőnkön.

Ha érdekel a robotika és az automatizáció, olvasd el a témával foglalkozó cikkeinket a PC World augusztusi számában

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.