Hirdetés

Így veszik el a robotok a munkánkat



|

Összegyűjtöttünk néhány különleges foglalkozást, amit már robotok is képesek elvégzeni.

Hirdetés

Köztudott, hogy a robotok egyre több feladatot képesek ellátni - akár jobban, mint az emberek -, néhányan pedig már azt vizionálják, hogy elveszik a munkát és a megélhetést humán "vetélytársaik" elől. Ebben a cikkben nem kívánunk igazságot tenni, sem mélyenszántó bölcsességeket hangoztatni, csupán megmutatjuk, melyek a legérdekesebb foglalkozások, amikkel már ma is elboldogul egy gép.

Hirdetés

Cui Runquan kínai feltaláló 2013-ban készítette el a robotséfet, amiből azóta 3000 példányt értékesített. Elsősorban konyhai kisegítőnek ideális, elképesztő tempóban darabolja a tésztát (130/perc), ám alapanyagokkal emberi személyzetnek kell kiszolgálnia.

Az I-Fairy eredetileg recepciósnak és szórakoztató egységnek készült, azonban alternatív felhasználási módját is kitalálták. Egy robotikával foglalkozó pár esküvőjén Japánban ő szolgált ceremóniamesterként még 2010-ben.

RIDC-01 porszívóként és projektorként kezdte pályafutását, majd recepciós állást kapott a Aizu Chuo kórházban. 2006 óta segíti a látogatók dolgát azzal, hogy kivetíti a keresett részleghez vezető útvonalat a falra.

Franciaországból származik Wall-Ye, akit kamerával, szenzorokkal, hálózati kapcsolattal és egy speciális szoftverrel is felszereltek. A szőlő közé beengedve segít a gazdáknak a termés monitorozásában, a metszésben, de akár még a szedésben is.

Végezetül pedig íme a bizonyíték, hogy a legősibb szakmát is képes elvégezni a gép. Bár a hús-vér hölgyeknek még nem kell félteniük ezt a fajta megélhetési formát, Roxxxy és társai már nem egy férfit szolgálnak teljes odaadással.

Aki pedig inkább robotkutyáról vagy éppen érzelemfelismerő bolti eladóról olvasna, kattintson bátran.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.