Hirdetés

Nem tudja a SpaceX, mitől robbant fel a rakétájuk



|

Elon Muskék annyira tanácstalanok, hogy a közösség segítségét kérték.

Hirdetés

Szeptember elsején a floridai Kennedy Űrközpontban éppen a Falcon 9 tesztindításához készülődtek, amikor a rakéta felrobbant. A vizsgálatok kiderítették, hogy az üzemanyagtartály feltöltése közben történt a robbanás, az okot azonban továbbra sem tudja a SpaceX, ugyanis semmilyen hőforrás nem volt a közelben a rutineljárás végrehajtása alatt.

Hirdetés

Az űrkutatási vállalat most Twitteren kért segítséget, többek között a NASA és Szövetségi Légyügyi Hivatal szakembereitől várnak támogatást és tanácsokat. Elon Musk felkért mindenkit, aki felvételeket készített az esetről, juttassák el hozzájuk azokat, hogy még több szemszögből megvizsgálhassák a történteket és kideríthessék, mi volt az a durranás néhány másodperccel a robbanás előtt.

A rakétával együtt egy 200 millió dolláros izraeli kommunikációs műhold is megsemmisült, amit többek között a Facebook is használt volna. Elon Musk az elmúlt 14 év legnagyobb és legkomplexebb kudarcának nevezte a Falcon 9 felrobbanását, a külsősök bevonása pedig egyértelműen arra utal, hogy a SpaceX saját adatai alapján képtelen megoldani ezt a rejtélyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.