Hirdetés

Új asztali csúcsprocesszor az AMD-től



|

Az AM3-as tokozású Phenom II processzorcsalád hamarosan egy 3,4 gigahertz órajelű típussal bővül.

Hirdetés

Egyes külföldi IT-portálok szerint az AMD hamarosan új csúcsprocesszorral örvendezteti meg az otthoni felhasználókat. A Phenom II X4 965 néven érkező modell alapórajele 3,4 gigahertz lesz, amely pontosan 200 megahertzzel több az akutális zászlóshajó, a Phenom II X4 955 Black Edition üzemfrekvenciájánál. Értelemszerű lenne, hogy az újonc CPU is megkapja a Black Edition jelzést, ám úgy tűnik, ezúttal "csak" egy szimpla négymagos Phenomról van szó. A források egyelőre nem tudnak arról, hogy a "BE" utótag is szerepleni fog a típusszám mögött, ami két célcsoport számára is bizonytalanságot okoz jelenleg.

 

phenomii-x4.jpg
 

 


Egyrészt ott vannak a túlhajtást kedvelő egyének, akik minden bizonnyal örülnének egy újabb szorzózár nélküli csúcsprocesszornak, illetve a 955 és a 965 közötti választási lehetőségnek. Ha viszont szorzózárral jelenne meg a CPU, akkor az árra érzékeny - ha csak minimálisan is - felhasználók járhatnak jól, hiszen így vélhetően csöppnyi árkülönbség alakulhatna ki a Black Edition és a normál csúcsmodell között. Hogy mi lesz a pontos forgatókönyv, nem tudjuk, az mindenesetre biztató, hogy az AMD a héten csökkentett a 955 BE hivatalos árán, így az új négymagos egység várhatóan az előd korábbi árszintjére fog megérkezni.

 

amd_785g.jpg
 

 


Az új Socket AM3-as, DDR2/3 memóriavezérlővel felvértezett variáns pontos megjelenési dátumáról egyelőre nincs információnk, az viszont biztos, hogy nem egy magányos startra számíthatunk, a processzor mellett ugyanis új lapkakészletet - 785G - is útjára enged a gyártó. Remélhetőleg hamarosan mindkét termék tudásáról és teljesítményéről is beszámolhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.