Hirdetés

Tartós Verbatim írható Blu-ray lemezek - 40 év



|

Szerves tárolóréteg és LTH technológia adja az alapokat, de nem minden író lesz alkalmas a kezelésére.

Hirdetés

Megjelent a Verbatim BD-R LTH típusú 25GB-os, 2-szeresen írható nyomtatható Blu-ray lemez, mely fejlettebb rögzítő technológiával és védőbevonattal hosszabb életttartamot ígér. Az újdonság a CeBIT-en is kiállításra került.

 

verbatim_bd_lth_blu-ray

 

Az új 2x BD-R LTH típusú, nyomtatható Blu-ray lemez egyoldalas kivitelű média, ami 25 GB tárolókapacitást kínál és kétszeres sebességgel írható. Ez a kapacitás mintegy 135 percnyi MPEG-2 kódolású HD mozgókép tárolására alkalmas (MPEG-4 kódolás mellett ennek akár kétszeresére), 45 perc alatt írható tele. PC-s Blu-ray írókhoz és asztali Blu-ray felvevőkhöz is használható.

 

Külsőleg a lemez különlegessége, hogy felülete egészen a belső gyűrűig nyomtatható. CD nyomtatásra alkalmas tintasugaras printerrel a belső gyűrűig egészében (22-118 mm) áll rendelkezésre a felület


Hosszú archiválási élettartamot ígér az ismertető, ami többek között a Verbatim Hard Coat technológiájának köszönhető. Ez a speciális kemény védőbevonat megóvja a lemezt a karcolódástól, az ujjlenyomatoktól és a portól, így elkerülhetőek a felvételi és lejátszási hibák. A gyártó honlapján 40 éves élettartamot ígér az új médiához.

 

Az eddig használt adathordozó rétegtől eltérően ebben a médiában LTH (Low To High) tulajdonságokkal rendelkező szervesanyag rétegbe égetődnek az adatok. Az LTH lényege, hogy a lézerrel kezelt pontokon lesz fényvisszaverő a felület, ami alapállapotban fényelnyelő. Az LTH következménye a jobb gyártás kompatibilitás a régebbi (DVD, CD) gyártósorokkal, így alacsonyabb árra is számíthatunk.

 

 

verbatim_spin_coating2_.jpg

 

 Az LTH B-R rögzítő-réteg előkészítésének folyamata.
A fúvókából érkezik az oldat, ami a lemez pörgetésével
(spin-coating) válik egyenletessé a felületen.
Így kerül az adattároló-réteg, a borító-réteg, és a felületkeményítés is a lemezre.

 

Fel kell azonban készíteni a meghajtókat az LTH-ra, hiszen az új módszerrel készült felületről gyakorlatilag inverz jelek verődnek vissza. A Verbatim termékoldalán kompatibilitást ígér a 2009 során megjelent és ezután megjelenő hardverekkel, illetve pontos kompatibilitási listát tesz közzé. A régebbi termékek egy firmware frissítéssel lesznek képesek kezelni a helyzetet – ha a gyártó ezt elérhetővé teszi.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.