Hirdetés

Visszatér a Rambus?



|

Óriási ugrást ígér memóriasebességben a régről már ismerős gyártó.

Hirdetés

A Rambust már jól ismerhetjük a Pentium 4-es idők kezdetéről - annak idején ez volt az egyetlen memóriatípus, amelyet akkoriban még újgenerációs számítógépeinkhez használhattunk. Bizonyos értelemben az RDRAM utódját várhatjuk, azonban sebességben a most elérhető típusok fölé licitál majd. A Rambus 1 terabájt/másodperces sebességet ígér - csak az összehasonlítás kedvéért, jelenleg egy 500 megahertzes DDR3 modul "alig" 1 gigabitre képes csak másodpercenként.

 

 

rambusnagy.jpg

 

A technológia a 32-szeres adatsebességen alapul. Míg napjaink DDR moduljai órajelenként két egységnyi adat közlésére képesek, az új Rambus technológia akár 32-vel is elbánik - így nincs szükség hatalmas órajelre. Bár 2011-ig valószínűleg nem találkozhatunk élőben a végleges termékekkel, a Rambus már jövő héten bemutatja belőlük az első működőképes rendszert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.