Hirdetés

Ezért veszélyes a virtuális valóság



|

Amikor egy férfi leesett a virtuális szikláról, élőben is padlót fogott.

Hirdetés

George Takei a Facebookon osztott meg egy olyan jelenetet, amelyből rengeteget látunk majd, ha a virtuális valóság igazán elterjed. A videón egy férfi látható, ahogyan az Oculus VR-headsetében virtuálisan sziklát mászik. 

Hirdetés

Sajnos a kaland nem sikerül jól, a mászás közben váratlanul ugyanis leesik a virtuális szikláról. A probléma az, hogy az élmény annyira megzavarta, hogy a valóságban is padlót fogott. Szerencsére csak kicsi esésről volt szó, így baj nem történt. 

A történet mégis egy komoly veszélyre hívja fel a figyelmet: a virtuális valóság néha túlságosan beránthatja és megtévesztheti az embert és az érzékszerveit. Mivel a gyártók épp ezt szeretnék elérni, ezért ez nem változik a jövőben. Az viszont már más kérdés, hogy a hasonló esetekben lehet-e fokozni a headsetek viselőinek a biztonságát. 

Érdemes a videóban megfigyelni azt is, hogy mi történik a háttérben. Egyszer csak feltűnik, majd hirtelen ismét eltűnik két kék pólós férfi, akik a Microsoft dolgozói. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.