Hirdetés

Jön az új Android, lassan hazavihető az Oculus Rift - heti hírösszefoglaló



|

Az Android M már a hónap végén bemutatkozhat, az Oculus headsetet jövőre lehet majd megvenni - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Már ebben a hónapban bemutatkozik az Android M

A hónap végén tartja meg a Google az idei I/O konferenciáját, amelynek keretében a következő, 6.0-ás Android is bemutatkozik. Egyelőre csak Android M kódnéven emlegetik az új rendszert, ami a szakértők szerint olyan jellegű frissítés lesz, mint az iOS 8 volt: vagyis a nagy váltást a Lollipop jelentette, most pedig finomhangolásokra és motorháztető alatti újdonságokra lehet számítani. Többek között ebben már a jogosultságok is szabályozhatóak lesznek. A robotos platform egyébként reklámfronton is sokat fejlődött - olyannyira, hogy már az iOS-nél is több bevételt generál

 

Közelít az Android M

 

Búcsúzik a Skype

A héten már összegyűjtöttük a legérdekesebb Microsoft-híreket egy csokorba. Az egyik érdekesség az, hogy kényszerűségből búcsúzik Európában a Skype neve és logója. Szintén negatívum az Edge böngésző kiegészítőinek és a mobilos Windows 10-nek a késése, ugyanakkor örömteli, hogy egy ideje már tölthető az Office 2016 előzetese. 

 

Tölthető az Office 2016 előzetese

 

Jövőre lesz hazavihető az Oculus Rift

Az Oculus Rift régóta csábító célpont a virtuális valóság iránt érdeklődők számára, azonban eddig kereskedelmi forgalomban nem volt kapható a headset. Ez lassan megváltozik, és 2016 elejétől végre hazavihető lesz. A hardveres és szoftveres részletekre a következő hetekben lehet számítani. 

 

A részletek még nem ismertek

 

Ősszel jönnek a Skylake processzorok

Az Intel Broadwell processzorai bár fejlettebbek a Haswell platformra építőkhöz képest, azonban jól látható, hogy a gyártó nem fektet rájuk túl nagy hangsúlyt. Asztali fronton például alig lesz új CPU, és a nem éppen átlagfelhasználásra szánt Core i5-5675C és Core i7-5775C is csak most kezdtek el felbukkanni az egyes gyártók konfigurációiban. Ezzel egyszerre az is kezd biztossá válni, hogy idén ősszel már szélesebb körben is elérhetőek lesznek a Skylake CPU-k. 

 

Még az idén befut a Skylake

 

Nagy siker a Tesla házi akkumulátora

Elsőre nehéz volt megtippelni, hogy mit szól majd a piac a Tesla Powerwallhoz, vagyis a gyártó új házi akkumulátorához. A visszajelzések szerint nagy siker, amit bizonyít az első héten beérkezett 38 000 megrendelés is. A Tesla sikerét sokan azért tartják különösen meglepőnek, mert Amerikában jobban megéri eladni a házilag termelt áramot, mint tárolni. 

 

Sok embernek kell

 

Ti gondolkoztatok már VR-headset vásárlásán?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.