2014 legjobb androidos játékai



|

Rengeteg remek játék jelent meg idén, összeszedtünk 10 kiemelkedő alkotást.

Év végi TOP 10-es listákat írni hálátlan feladat, már amennyiben szubjektív témáról van szó. Ettől függetlenül megkíséreltük összeszedni az idei év tíz legjobb androidos játékát, bár bizonyos címek más platformokon is elérhetőek. A játékok többsége fizetős, de természetesen free-to-play játékok is akadnak a felhozatalban. Klasszikus számozott felsorolást nem kívántunk készíteni, inkább ABC-sorrendbe rendeztük a játékokat.


Beach Buggy Blitz (free-to-play)

A Mario Kart egyik klónjáról van szó, persze a Nintendo (vagy más cég) ismert figurái nem találhatóak meg benne. A játék látványos grafikával rendelkezik, néhány pályaelem rombolható is. Az ellenfeleink nyerési esélyeit powerupok segítségével csökkenthetjük, plusz akad benne némi klasszikus érmegyűjtögetés is.


Dots (free-to-play)

A megtévesztően egyszerű, de addiktív játékban azonos színű pontokat kell összekötnünk. Fő ellenfelünk a gyorsan múló idő, ám az online integrációnak köszönhetően az ismerőseinkkel is folytathatunk pontversenyt.


GTA San Andreas (1699 forint)

Az idei évben folytatódott a komoly és komplex játékok mobilokra való átportolása, az esztendőt rögtön a Grand Theft Auto: San Andreas nyitotta. Tartalom tekintetében a konzolokra és számítógépekre eredetileg kiadott játékról van szó, a fejlesztők semmit sem szedtek ki belőle, csak az irányítást igazították az érintőkijelzőkhöz.


Hearthstone: Heroes of Warcraft (free-to-play)

A Warcraft név ellenére nincs konkrét erőszak a játékban, ezúttal kártyák segítségével kell legyőznünk az ellenfeleinket, elkerülnünk a vereséget. A játék karácsony tájékán futott be, úgy tűnik jól sikerült az androidos változat.


Monument Valley (900 forint + opcionális DLC)

Az egyesek által az év legjobb mobilos játékának tartott Monument Valley-ban egy szürreális világ vár felfedezésre, a játék grafikai dizájnja és atmoszférája kifejezetten rabul ejtő. Két dolgot viszont megemlítenénk: egyrészt rövid, másrészt a 900 forintos árban nincs benne az összes elérhető pálya, fizetni kell az „extra” tartalmakért.


The Banner Saga (2466 forint)

Mobilos játékhoz képest nem olcsó a The Banner Saga, azonban ilyen mély és komplex címeket ritkán látni mobilokon. A taktikai RPG a viking mitológiára épül, a döntéseink hatással vannak a történetre, 25 játszható karakter található benne.


Threes (254 forint)

Játszottatok már valamelyik „2048” játékkal? Mindegyik a Threes klónja, így ha szeretnétek megismerkedni az alapvető játékmechanikával, akkor a fizetés előtt érdemes kipróbálni valamelyik ingyen másolatot. Nem is gondolná az ember, hogy milyen addiktív puzzle-t lehet pusztán számok használatával készíteni.


Traps n' Gemstones (999 forint)

Retró és Indiana Jones hangulatú platformer, amelyben egy „szabadúszó” archeológus bőrébe bújva kell tárgyakat felkutatnunk. Külön érdekessége, hogy már a kezdetekből fogva szabadon bejárhatjuk a komplett játékteret.


Valiant Hearts: The Great War (DLC-kkel együtt 4589 forint)

Az Ubisoft játékkiadó PlayStation 4, Xbox One, Windows és iOS platformokra is elérhető játéka szokatlanul drága, viszont cserébe egy erősen történetközpontú címet kapunk, zseniális atmoszférával. Játékmenet szempontjából a felfedezés, akció és puzzle kategóriákba esik a Valiant Hearts.


XCOM: Enemy Within (1813 forint)

A számítógépeken és játékkonzolokon nagy sikert aratott X-COM: Enemy Unknown körökre osztott stratégia önálló kiegészítő csomagjáról van szó. Az alap játékmeneten nem változtattak a fejlesztők, de a pályák és történet természetesen újak, továbbá képességek és erőforrások tekintetében is bővült a játék eszköztára.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.