Rendőrzaklató Google, 11 milliós telefonszámla



|

Megjött az androidos Outlook, hasznos újítások a Chrome bétájában.

Kellemesen eseménydús hetet hagytunk a hátunk mögött az informatikai iparban, a legfontosabb sztorikat reggel már összeszedtük egy cikkben. A távközlés és Android világa sem szenderült téli álomba, nézzünk néhány példát az elmúlt napokból!


Rendőrzaklató Google?

Los Angeles rendőrfőnökének elege van a Google Waze szolgáltatásból, amely többek közt lehetővé teszi az autósoknak a dugók elkerülését, a balesetek vagy egyéb okok miatt lezárt utakról való értesülést, a traffipaxok helyének belövését. Charlie Beck szerint az autósok visszaélhetnek vele, azonban nem a traffipax előtti átmeneti lassítás a legnagyobb aggodalma, hanem a rendőrök helyének meghatározásának lehetősége.


Az elmúlt hetekben több tragédia is történt az Egyesült Államokban, támadók többek közt az autójukban ülő rendőröket gyilkoltak. Beck szerint a Google-nek el kellene távolítani a szolgáltatásból a rendőrök meghatározására használható funkcionalitásokat, ugyanis azok veszélybe sodorják az életüket.


11,6 millió forintos telefonszámla

A barátaink több módon is meglephetnek, sajnos időnként kést döfnek a hátunkba. Egy amerikai nő alaposan meglepődött, mikor a Verizon Wireless küldött neki egy 42 427 dolláros – durván 11,7 millió forintos – telefonszámlát. A SIM-jét nem ő használta, hanem kölcsönadta egy kedves ismerősének azzal a feltétellel, hogy a férfi fizeti a számlát.


Természetesen az úriember idővel eltűnt, mint szürke szamár a ködben; a gigantikus számlát külföldi telefonhívásokkal hozta össze. A nő nem kapott SMS-ben értesítést a növekvő számláról, ugyanis a férfi a nő férjének adta ki magát a Verizon ügyfélszolgálatánál, majd letiltatta az értesítések küldését. A dolgok jelenlegi állása szerint a bűntényt figyelembe véve a nőnek „csak” 4200 dollárt – azaz olyan 1,15 millió forintot – kell kifizetnie a Verizonnak.


Androidon nyomul a Microsoft

A héten a Microsoft számos androidos újdonsággal rukkolt elő: a Play Áruházból már letölthető az Outlook levelezőprogram előzetes (béta) változata, továbbá kilépett a béta fázisból a táblagépekre tervezett Word, Excel és Powerpoint.


Google Chrome Béta

Frissült az androidos Google Chrome béta, két feltűnő újdonság található benne: egyrészt a megnyitott weblapot lefelé húzva már frissíthető az adott oldal (ugyanez a szisztéma működik a Gmail alkalmazásban is), másrészt pedig kikapcsolható benne a harmadik felektől származó sütik fogadása. A harmadik felektől származó sütik kikapcsolásával növelhető a netezés anonimitása, ezek nélkül nehezebben tudnak követni és profilozni a hirdetéskiszolgálók.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.