ZyXEL NAS542 - ha 4 rekesz kell



|

Négy adattárolóval boldogul a ZyXEL NAS542, amellyel felhőalapú személyes tárhelyet varázsolhatunk.

Saját, személyes felhő? Ma már egyáltalán nem nagy kihívás egy ilyet biztosítani: néhány adattároló és egy jó NAS szükséges hozzá. 

A ZyXEL NAS542 négy rekesszel várja a felhasználókat, RAID-5 kialakítású, hot-swapes védelemmel. A hálózati adattárolón két gigabites Ethernet port található, az adatátviteli értékek pedig a 130 és a 77 MB per másodperces sebességeket is elérhetik. 

Ha pedig már van egy személyes felhőnk, nem árt az sem, ha magunkon kívül másnak is meg tudunk mutatni pár képet, videót ezen keresztül. A ZyXEL Drive mobilos app segítségével a családok és a barátok is hozzáférhetnek a felhőnkhöz, vagyis a megosztás egyszerű feladat. Főleg azért, mert ehhez elegendő az érintett személyeknek csak a ZyXEL Drive appot telepíteniük. A kapcsolat peer-to-peer alapú, vagyis a megosztás biztonságos, és a tartalom bárhonnan elérhető. 

A NAS542 a RAID 1, 5, 6 és 10 mellett az 5+ Hot Spare-t is támogatja, ezzel védi az adatainkat a merevlemezek meghibásodásától. Ha egy HDD tönkremegy, a fájlok megmaradnak, a hibás adattároló cseréje után pedig visszaáll a RAID mód. 

Az egyszerű és hatékony működtetést a ZyXEL NSM 5.1 asztali felülete segíti, amely áttekinthető, ugyanakkor többablakos és a multitaskingot is támogatja. Annak érdekében, hogy ne aggódjunk a NAS miatt akkor sem, ha úton vagyunk, a myZyXELcloud oldalon folyamatos állapotjelentést nézhetünk a készülékről. 

Természetesen egy hálózati adattároló akkor jó, ha a multimédiás anyagokat a tévén tudjuk élvezni - éppen ezért a ZyXEL zCloud alkalmazás képes rá, hogy lejátssza a videókat, zenéket és fényképeket az olyan streamingre alkalmas eszközökön, mint az Apple TV, a Google Chromecast vagy éppen a Samsung és az LG okostévéi. További praktikus felhasználási terület az okostelefonnal készített képek és videók biztonsági mentése - ebben szintén a ZyXEL zCloud alkalmazás segít. 

A ZyXEL NAS542 átlagosan már 55 000 forintért hazavihető. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.