Hirdetés

25 éves a PC World magazin



|

A kilencvenes években indult útjára a hazai PC World, a jubileum alkalmából visszatekintünk az elmúlt időszak felejthetetlen pillanataira.

Hirdetés

Megvalósult álom - így kezdte főszerkesztői bevezetőjét Brückner Huba a PC World első lapszámában nem egészen 25 évvel ezelőtt. A kiadó, a magazin szerkesztői és írói valóban mertek nagyot álmodni, és egy rendkívül gyorsan bővülő piacon pimaszul, szinte azonnal vezető szerepre törtek. Mélyről indultak, ám a lap ugyanolyan gyorsan terjedt, ahogy az informatika meghódította a háztartásokat.

Ne feledjük, hogy 25 évvel ezelőtt járunk, amikor sokaknak a csúcsot a 386-os PC-k jelentették, a processzorok órajele 20-30 megahertz volt, és megelégedtünk egy 100 megabyte-os merevlemezzel. Már régen valóra vált az első lapszámban olvasható jóslat, amely szerint előbb-utóbb mindenki találkozni fog a számítástechnikával. Az internet, a mobiltelefónia mindent megváltoztatott, és még tippelni sem merek, mi minden vár ránk az elkövetkező 25 évben. Robotok, önvezető autók, virtuális valóság, humanoidként gondolkodó gépek - ember legyen a talpán, aki jól össze tudja rakni ezt a képlékeny látomást.

Hirdetés

Az biztos, hogy ma már egy 386-os gép semmit sem ér, öt év múlva pedig a mostani csúcstechnikát látva fogunk majd legyinteni. Elképesztő, hogy hova jutottunk 25 év alatt, a postát Messengere, az aktatáskát mobilra, a kis fekete-fehér tévéket internetre kötött, vékony LCD-kijelzőkre cseréltük. Szerencsénkre mások is mertek álmodni, ebben az iparágban másként nem is lehet talpon maradni. Örömünkre szolgál, hogy olvasóink a mai napig velünk tartanak ebben a fantasztikus kalandban, nélkülük, nélküled nem juthattunk volna el idáig. Szeretnénk méltó módon megünnepelni a negyedszázados születésnapot, így a következő három lapszámban és online is bemutatjuk majd a mögöttünk hagyott évek kiemelkedő pillanatait, illetve minden hónapban ajándékokkal kedveskedünk. Mit kívánhatnánk e jeles eseménykor? Álmodjunk tovább együtt még legalább 25 évig!

Figyeld a fogyamatosan bővülő jubileumi oldalunkat, és tudj meg többet a PC World elmúlt 25 évéről!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.