Acer Liquid Jade teszt - Pehelykönnyű ékkő



|

Szerkesztőségünkben járt az Acer zsebbarátra szabott készüléke.

A mobiltelefonok evolúciója során a gyártók folyamatosan szem előtt tartották, hogy adott kereteken belül a lehető legkönnyebb konstrukciót állítsák elő.

A korai féltégla méretű eszközök esetén még valóban fontos szerepet játszott a legkisebb zsugorítás is, ám napjainkra már inkább a gyártók által erőltetett preztízskérdésként jelennek meg csupán az egyre vékonyabb és súlytalanabb készülékek. Az Acer is már jelen van egy ideje a telekommunikációs piacon, most pedig erőfitogtatásként a pehelysúlyú kategóriában is indítottak egy versenyzőt. A Liquid Jade névre keresztelt okostelefon néhány napon keresztül szerkesztőségünkben vendégeskedett, mi pedig megnéztük mire képes az alig több mint 100 grammot nyomó készülék.

Magával ragadó formavilág

Kétségtelen, hogy a dizájnerek rendesen odatették magukat a telefon külalakjának megálmodásakor, hisz a készülék igazán egyedi kinézete csak úgy vonzza a tekinteteket. A lekerekített formavilág a mobil esetében nem csupán a készülék éleinél jelenik meg, hanem a hangszórókat borító felületeknél, valamint a kitüremkedő kameramodul lencséinél is jelen vannak.

 

A készülék elülső oldalán egy 5 hüvelykes, HD felbontással megáldott, IPS megjelenítő találunk ,melyet GorillaGlass 3-as védelemmel egészített ki a gyártó. Sajnos az üveg minimális fényerőn eléggé tükröződik, így napsütésben kissé korrigálnunk kell majd az automatikusra állított háttérvilágításon, ha a kijelzőn felvillanó információkról szeretnénk tájékozódni.

Nem minden a külső

A készülék belsejét tekintve egy átlagos középkategóriás mobil tulajdonságaival bír, hisz a mobil működéséért egy négymagos, coreonként 1,3 GHz-es maximális órajel elérésére képes MediaTek processzor felel, mely a zavartalan és folyamatos működéshez elegendő ugyan ( sőt, az optimalizált UI-nak köszönhetően nem tapasztaltunk laggokat a tesztidőszak során),  ám a komolyabb erőforrásokra vágyó alkalmazások már nem feltétlenül lesznek elégedettek a teljesítményével.

 

A telefon kamerája kissé kiemelkedik a fényes plasztik hátlapból, ám a készített felvételek minőségé csapán az átlagos szintet képes megütni. Normál körülmények között azért készíthetünk egészen jól sikerült fotókat is a telefon 13 megapixeles hátlap szenzorjának közreműködésével, ám ha kissé besötétedik még a viszonylag nagy teret bevilágító LED-villanó sem lesz igazán segítségünkre.

Ötletes foglalat

Adatkommunikáció terén a mobil a kötelező paraméterekkel rendelkezik csupán, éppen ezért a Wifi és a Bluetooth mellett felesleges egyéb metódusokat keresnünk az információátadásra. Jó hír viszont, hogy a készülék akár két SIM-kártya egyidejű kezelésére is képes.

 

Egy érdekes megoldást választott a gyártó a SIM-kártyák behelyezésére, ugyanis a készülék oldalán lévő slotból egy hosszabb sínszerű tálca húzható elő, erre kell felhelyeznünk a nano-kártyákat. A tálca két foglalata közül a másodlagosként megjelölt speciális kialakítást kapott, mely nem csupán egy SIM-lapka befogadására alkalmas, hanem microSD kártya behelyezését is lehetővé teszi. Sajnos a valószínűleg helyhiány szülte megoldás választás elé állítja a felhasználókat,hisz aki kevésnek tartja a 8 GB beépített memóriát döntésre kényszerül, hogy az extra tárhelyet vagy a második kártyáját használja majd.

 

A telefon 2100 mAh-s akkumulátort kapott, mely meglepően jól bírja a gyűrődést, az egy napos üzemidő még komolyabb használat mellett is könnyedén elérhető, ám ha kicsit visszafogottabban bánunk a mobillal egészen a 2 napos álomhatárig is kitolhatjuk a két töltés között eltelt időt.

Összegzés

Az Acer egy remek dizájnnal felvértezett, pehelykönnyű, középkategóriás készülékkel gazdagította a piacot, ám a 89 900 forintos ára kissé elrugaszkodottnak tűnik a képességeihez képest.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.