Acer Liquid Z410 teszt - Pénztárcabarát extrák



|

Kipróbáltuk az Acer olcsó, LTE-képes készülékét.

A mobilpiac folyamatos fejlődésének köszönhetően egyre vékonyabbá válnak a határok a különféle készülékkategóriák között, az alsó árszegmensben pedig rendkívül oda kell figyelnünk arra, hogy mi mindent kapunk pénzünkért, hisz gyakran már az egy-két évvel ezelőtt a felső kategória privilégiumaiként számon tartott funkciók is visszaköszönhetnek egy pénztárcabarát áron kínált készülékről.

Pontosan ez a helyzet jelen tesztalanyunk esetében is, hisz az Acer Liquid szériájának Z410-es modellje kevesebb, mint 50 ezer forintért már a 4G hálózatok kezelésétől sem riad vissza.

Elegáns megoldások

Front oldalon szimmetrikus kialakítás mellett döntöttek az Acer mérnökei mikor a tervezőasztalon pihent a készülékük, melynek köszönhetően jelentős alsó és felső szegélyt kapott a telefon gondosan középre igazított megjelenítőja, a keletkezett űr kitöltésére pedig egy számos helyen alkalmazott elegáns megoldást választott a gyártó, melynek köszönhetően az előlapra kerültek a telefon hangszórói.

A 4,5 hüvelykes IPS megjelenítő felbontásával teljes mértékben az alsó kategória szellemét idézi meg a gyártó, hisz a panel mindössze 960x540-es képpont-mennyiséggel igyekszik kiszolgálni a felhasználókat. Alacsony felbontása ellenére a képernyő kategóriájához mérten egészen jól teljesít, bár a komolyabb napsütéses órákban nem lesz a legjobb útitársunk a készülék, hisz a megjelenítő-panel felett elterülő üvegfelület csillogása kissé nehezíti a telefon használatát. A kijelző alatt elhelyezkedő (még az említett üveg által védett) területen a szokásos Androidos érintőgomb-palettát találjuk, a billentyűk jelenléte pedig mindenképp hasznos, hisz így nem kell további pixelekről lemondanunk limitált készletünkből a virtuális navigációs gombok számára.

A telefonban egy négymagos, 64 bites, MediaTek processzor teljesít szolgálatot, melynek magjai 1,5 GHz-es maximális órajel elérésére is képesek. A zavartalan működés érdekében a feldolgozóegységet 1 GB-nyi RAM kíséretében küldte a boltok polcaira az Acer. Hardveresen ennek megfelelően - a kategóriájához mérten - szépen teljesít a mobil, mindennapos használat során csupán ritkán futottunk bele laggokba, melyek nagyrészt a jelentősebb igényekkel rendelkező alkalmazások bezárását követően jelentkeztek. A készülék egyébként az Android 4.4.4-es verziójával kerül a boltok polcaira, melynek gyári felületét az Acer néhány szegmensében azért személyre szabta (és sajnos jelentős mennyiségű előtelepített alkalmazással is ellátta).

Kötelező kamerák

Két kamerát is találunk a modellben, melyek közül az előlapi megjelenítővel 2 megapixeles, a hátoldalon elhelyezett, villanóval kiegészített testvérével pedig 5 megapixeles felvételek készítésére nyílik lehetőségünk (videóinkat pedig akár FullHD-ben is menthetjük). A szenzorok a kategóriának megfelelő minőséget képviselik, így kiemelkedő fotókat még normál körülmények között sem érdemes elvárnunk a készüléktől (a fényviszonyok gyengülésével pedig exponenciálisan romlik a helyzet). A hátoldalon a képalkotók alatt egyébkén az Acer elhelyezett még egy extra billentyűt, mely személyre szabható funkciókkal egészíti ki a telefon működését.

A hátlapot lepattintva hozzáférést nyerünk a készülék 2000 mAh-s kapacitású akkumulátorához (mely az egynapos üzemidőt minden gond nélkül képes összehozni), illetve ily módon mindkét microSIM-slot, valamint a microSD-foglalat (melynek köszönhetően a beépített 8 GB-nyi tárhelyünket akár 32 GB-tal is megtoldhatjuk) is elérhetővé válik.

Összegzés

Az alsó szegmensben számos extraként megnevezhető funkcióval igyekszik vásárlásra csábítani az olcsó mobilra vágyó felhasználókat az Acer, 50 ezer forint alatt elhelyezkedő ára pedig remek választássá teszi az LTE-képes, dualSIM-es készüléket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.