Acer Aspire Switch 12: öt legyet egy csapásra



|

A gyártó szerint új számítógépe öt különféle eszközt képes leváltani.

Olyan két hete az Acer Switch 10 laptop-tablet hibrid kapcsán már szóba került, hogy az Acer nyilvánvalóan nagyon komolyan gondolja a „multifunkciós” számítógépek piacára való betörést. Új fejlemény, hogy a gyártó időközben egy további taggal bővítette a vonatkozó termékvonalát, az Acer Aspire Switch 12-vel pedig nem csak valami újat és elegánsat, de életszerű problémákat megoldani képes terméket sikerült letennie az asztalra.


Sok az egyben

Az Acer Aspire Switch 12 legnagyobb érdekességét nem feltétlenül az jelenti, hogy a gyártó szerint 5 különféle eszköz egy csomagban, hanem inkább az a puszta elegancia, amellyel ezt sikerült kivitelezni. Elsőként tisztázzuk, hogy mégis milyen módokban használható az eszköz: laptop, asztali számítógép, táblagép, kijelző, továbbá sátor alakban fekvő kijelző.


A dobozból kiemelve az Acer új terméke egy vastag táblagépnek tűnik, amely oka, hogy a hátlapjáról a kijelző irányába kifordítható a lecsatlakoztatható billentyűzetet is tartalmazó támasztéka. Sima kijelzőként használva ezen a talapzaton áll az Aspire 12, míg a kütyüt elfektetve a támaszték a hátlapja felől tartja a kijelzőt (ez a sátor mód). Asztali PC és laptop módokban a táblagép álló helyzetben van, azonban utóbbi esetében a billentyűzet elölről be van dokkolva a támasztékba. Elsőre talán nehéz lehet elképzelni az előbb leírtakat, de szerencsére az Acer nem felejtett el bemutató videót készíteni a koncepcióról.


A billentyűzeten sajnos nem jutott hely a tapipadnak, éppen ezért a mérnökök egy pöcökegér használata mellett döntöttek, amely a többség számára a régebbi üzleti laptopokról lehet ismerős.


A motorháztető alatt

Nevéből sejthetően az Acer új terméke 12,5 hüvelykes érintőkijelzővel rendelkezik, a LED-es háttérvilágítású panel 1920×1080 pixel felbontású, azaz 176 pixel-per-inch a képpontsűrűsége. A kijelző felett egy 2 megapixeles előlapi webkamera található, a hátlapon nincs képalkotó egység.


Az Aspire Switch 12 teljesen hangtalan: egyrészt merevlemez helyett modelltől függően 60 vagy 128 gigabájtos SSD dolgozik benne, másrészt pedig általánosságban véve teljesen passzív a hűtése. A Windows 8.1 operációs rendszerből sejthetően Intel-féle technika dolgozik benne: a processzora kétmagos és Hyper-Threadinges Intel Core M-5Y10a (0,8 – 2 GHz, TDP: 4,5W), míg a grafikus alrendszere Intel HD 5300. Az Acer mérnökei 4 GB DDR3-as memóriát álmodtak a konstrukcióba, amely a CPU és GPU képességeit figyelembe véve bőségesnek tűnik.


Egyéb megemlítendő tulajdonságok: Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, „Dolby Home Theater” sztereó hangszórók, 2 cellás Li-Po akku (maximum 6 órás üzemidő), 1,4 kilogrammos súly, 317 × 221 × 16,5 mm-es méret. Meglepő módon az eszköz csak három darab porttal rendelkezik: micro HDMI, microUSB 3.0, Jack-aljzat.


Ár és elérhetőség

Az Acer Aspire Switch 12 rekordsebességgel megérkezett hazánkban: a 60 gigás SSD-vel szerelt modell bruttó 224 900 forintba kerül, míg a 128 GB-os háttértárú változat 10 ezer forinttal drágább.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.