Blog - Acer Aspire V3-371 teszt



|

Kompakt mérete ellenére komoly felszereltséggel büszkélkedhet az Acer-laptopja.

A tabletek és a hibridgépek megjelenésével a laptop-piac népszerűsége kissé csökkenni kezdett, hisz a modern operációsrendszerekkel felszerelt érintőképernyős eszközök tökéletes alternatívát kínáltak a vásárlóknak, főleg ha készüléket csupán böngészésre, illetve irodai alkalmazások futtatására kívánta használni a felhasználó.

Azonban ezen gépektől nem minden esetben kapjuk meg azt az elvárt teljesítményt, melyre a laptopokban dolgozó chipek képesek. Az Acer szerkesztőségünkben járt remek felszereltséggel büszkélkedő, ám mégis pehelysúlyú modellje pedig könnyedén meggyőzhet bárkit arról, hogy a noteszgépeknél jobb alternatívát egyenlőre nem kínál a piac.

Letisztult formaterv

A készülék egyszerű, sallangmentes külsőt kapott a gyártósoron, dizájnbeli elemként (vélhetően a műanyag borítás ellensúlyozásának érdekében) mindössze a kijelző mögötti fedőlap kapott csillogó fémes hatású borítást.

 

A rendkívül vékony (összecsukva mindössze 1,97 cm vastagságú) laptopot kinyitva elénk tárult a 13,3 hüvelykes LCD kijelző, mely 1366x768-as maximális felbontásával kívánja gyönyörködtetni a szemlélőit. A matt megjelenítő napsütésben is remekül olvasható, nincsenek zavaró tükröződések, fényereje legtöbb esetben megfelelő, de előfordult, hogy szerettük volna még kicsit feljebb csavarni a tökéletes megjelenésért.

 

A V3 alsó részen találjuk a könnyedén tisztítható (magyar ékezetes karaktereket mellőző) billentyűzetet, mely formatervét, kialakítását és minőségét tekintve egy MacBook-on is könnyedén megállná a helyét. Sajnos az alatta található TouchPad esetében már nem ilyen rózsás a helyzet, az érintés érzékeny felület ugyanis könnyedén képes kibabrálni a felhasználóval.

 

Mivel a jobb- és bal-kattintások végrehajtására kialakított alsó terület nem különül el semmilyen módon a panel többi részétől, ezért gyakran előfordult, hogy a lenyomva tartott billentyű és a kurzor egyidejű mozgatásának hatására a kétujjas metódusok hajtódtak végre (például a zoomolás). Természetesen a kissé gyengére sikerült tapipad problémáit egy csapásra orvosolhatjuk, ha kedvenc egerünk rendelkezésünkre áll.

 

A mutatóeszköz csatlakoztatásával azonban egy újabb nehézséggel találjuk szemben magunkat, mely abból adódik, hogy a készülék meglepően kevés csatolófelülettel rendelkezik, a repertoárban mindössze két USB portot (melyek közül az egyik támogatja a 3.0-ás szabványt), egy HDMI kimenetet, valamint a hálókártya csatlakozóját találjuk. A limitált kínálat nem igazán indokolt, hisz a készülék oldalain bőségesen akadt volna még hely egy-egy kósza USB-port elhelyezésére.

A borítás mögötti világ

Teszteszközünk külsejének alapos vizsgálata után érdemes kicsit komolyabban is annak mélyére nézni, hisz a noteszgép szexepilje valójában a felszín alatt rejtőzik. Ez pedig nem más mint egy Haswell-szériás, kétmagos Intel i7-es processzor (4510U), 2 GHz-re skálázott órajellel, mely egy Intel HD Graphics 4400-al, valamint a beépített 8 GB-nyi DDR3-as RAM-mal kiegészülve egészen hihetetlen dolgokra tette képessé a pehelykönnyű notit.

 

Az hardveres felszereltségének köszönhetően ugyanis a készülék minden gond nélkül megbirkózik még a 4K-s felvételek lejátszásával. A tökéletes multimédiás élményhez pedig nagyban hozzájárul még a kristálytiszta hangzást garantáló Dolby hangrendszer is.

 

A tesztelésre kapott modell egy 1 TB-os HDD-vel érkezett, melyre szükségünk is lesz ha az UHD-s filmek tárolása mellett döntünk, hisz lemezmeghajtó hiányában a Blu-Ray-korongok nem jelentenek alternatívát.

Az Aspire V3 borításának rejtekében megbúvó 3220 mAh-es akkumulátor a gyártó ígérete szerint akár 6 órán át is képes kiszolgálni igényeinket, ezen elméleti maximumot valószínűleg egy mérsékeltebb használattal el is lehetne érni, mi azonban kicsit komolyabb próbatételek elé állítottuk az energiaforrást, mely 4K-s filmnézéssel, bekapcsolt Wifi-vel és maximálisra tekert fényerővel csupán 1-1,5 órán keresztül volt képes telepről működni, mely még így is egészen szép teljesítménynek tekinthető.

Összegzés

A készülék árát egészen korrektnek találtuk, bár a 200 ezer forint feletti összegért a hardverrepertoárból mindenképp hiányoltunk egy komolyabb grafikuskártyát, még annak ellenére is, hogy a 4K-s felvételek hibátlanul, akadás-mentesen jelennek meg a képernyőn (és a még tökéletesebb képminőségért egy fullHD megjelenítő is indokolt lett volna).

 

Az Acer Aspire V3 a pengevékony kialakításának és a mindössze 1,5 kg-os súlyának köszönhetően apró hibái ellenére is egy remek választás lehet azok számára, akik komoly teljesítményre vágynak és napi szinten maguknál kívánják hordani laptopjukat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.