Hogyan válassz olcsó táblagépet a gyereknek?



|

Mutatunk néhány remek tabletet az olcsók közül, amelyek beválhatnak a gyereknél.

Elsőre akár ijesztő feladatnak is tűnhet táblagépet választani a gyereknek, valójában azonban nem olyan bonyolult a feladat. Tulajdonképpen ugyanazt adjuk a kezébe, amit mi is használnánk, azonban több okból sem árt, ha a gyerkőcnek van külön táblája. Életkortól függően természetesen más és más lehet a legjobb befutó, de ha nem a legmodernebb iPadet követelik tőlünk, akkor egy olcsóbb, minőségibb androidos tablet lehet a jó választás. 

 

Külön tablet a gyereknek

 

A válogatáskor érdemes odafigyelni a kijelzőre, minél nagyobb a felbontása, annál jobb - a szemet is kevésbé terheli, ha jó minőségű egy panel. Persze azért csodát ilyen árkategóriában ne várjunk, mivel gyereknek való tabletről beszélünk, a felső korlátot érdemes úgy 50 000 forintnál meghúzni. A beüzemelés során azonban kiemelt figyelmet kell fordítani a szülői felügyeletre - a tablet ettől lesz gyerekbarát és biztonságos, nem pedig attól, hogy melyiket vesszük meg. Mutatunk mindenesetre ötöt a jobbak közül. 

 

Lenovo IdeaTab A3500L

A Lenovo közkedvelt IdeaTabje már 30 000 forint alatt kapható, ezért cserébe pedig egy 7 hüvelykes, 1280 x 800-as felbontású IPS panelt rejt. A 8 gigabájt belső memória microSD-vel tovább bővíthető, a négymagos processzor elég az alap feladatokhoz, míg az akku Wi-Fi-n keresztül akár 7 órát is kibír. 

 

Kedvelt modell

 

Acer Iconia Tab B1-711

Ha olcsón szeretnénk megúszni a vásárlást, mégis jól használható táblát akarunk, akkor az Acer B1-711-es gépét is fel kell írni a listára. Igaz, hogy a kijelző csak 1024 x 600 pixeles, de a négymagos processzor és a 16 gigabájtos belső tárhely már megfelelőek az átlagos használatra. A GPS és a 4.0-ás Bluetooth mellé SIM-foglalat is jutott az eszközbe, körülbelül 30 000-ért

 

Az egyik olcsó opció

 

Samsung T230 Galaxy Tab 4 7.0

A Samsung ebben a kategóriában is kínál remek választást, jelen esetben a T230-as Galaxy Tabet. A négymagos Snapdragon processzort itt már 1,5 GB RAM egészíti ki, a belső tárhely mérete 8 gigabájt. Az előlapi kamera mellett van hátlapi is, illetve jutott a készülékre HDMI port is. 38 000 forint környékén már elvihető ez a stílusos tábla. 

 

Jól néz ki

 

WayteQ xTAB-9

Ha esetleg nagyobb kijelzőre vágyik a gyerek vagy pedig a szülők néha filmeznének a tableten, akkor megfontolandó az xTAB-9 is. Igaz, hogy ez már 50 000 forint, de ezért cserébe 9 hüvelykes, 1920 x 1280 felbontású kijelzőt ad a kezünkbe, négymagos processzorral és 2 GB RAM-mal. Az elő-és hátlapi kamera mellett HDMI csatlakozás is van. 

 

Nagy felbontással

 

LG G-Pad 7.0 V400

Az LG sokat fektetett az androidos eszközeibe, amelyek közül jól sikerült ez a G-Pad is. Körülbelül 35 000 forintért négymagos Snapdragon processzor, 1280 x 800-as kijelző, elő-és hátlapi kamera, valamint DLNA-támogatás is jutott bele. A QSlide funkció egyszerre három appot is megjelenít, a KnockON funkcióval pedig dupla koppintással bárhol bekapcsolható a kijelző. 

 

Ötletes a KnockON funkció

 

A ti gyereketeknek van már külön táblagépe?

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.