Íme 2015 legérdekesebb Acer laptopjai



|

A Windows mellett a Chrome OS is labdába rúgott a gyártónál.

Idén sem volt hiány az Acer laptopokból, a vállalat egyetlen említésre méltó formaterv vagy árkategória kisajátítását sem engedte meg a riválisainak. Ettől függetlenül a rendkívül erős konkurencia és csökkenő vásárlási kedv kombinációjának köszönhetően 2015 elsősorban a megfizethető eszközökről szólt a gyártónál, így talán nem meglepő, hogy a legérdekesebb fejlesztések nem feltétlenül a prémium árkategóriás hardvereknél bukkantak fel. Ennek fényében nézzük az 5 legérdekesebb modellt!


Acer Aspire One Cloudbook

A Cloudbook tipikusan 190 dollár - olyan 55 ezer forint - környékén vásárolható meg az Egyesült Államokban, de persze leárazásokon ennyi pénzért a 16 helyett 32 gigás háttértárú változatát is el lehet csípni. Ehhez képest egy Windows 10 Home rendszerű laptopról van szó, amely mellé 1 év Office 365 Personal előfizetés és 1 TB OneDrive felhőtárhely is jár. Az akár 6 óra akkus üzemidővel rendelkező eszköz számítási teljesítményben persze távol van a prémiumtól, de netezésre és irodai munkára teljesen megfelelhet, kiemelkedő az ár-érték aránya. Főbb specifikációk: 14 hüvelykes és 1366×768 pixeles kijelző, Intel Celeron N3050 processzor, 2 GB RAM.


Acer Aspire Switch 10 E

A második eszköz sem sokkal drágább a Cloudbooknál, olyan 300 dollár a legolcsóbb modell. Ez igen jó ár egy négyféle módban használható hibrid számítógépért, főleg mivel ezen is teljes értékű Windows 10 Home operációs rendszer fut. A szép színekkel operáló érintőkijelzője 10,1 hüvelykes és 1280×800 pixeles, az akkus üzemideje olyan 8 óra környékén van. Specifikációk: Intel Atom Z3537F processzor, 2 GB RAM, 64 GB háttértár, billentyűzetes dokkolóval együtt 1,3 kilogrammos súly. Itt olvasható a termékről írt tesztünk.


Acer Chromebook 15

A Google felhőközpontú operációs rendszerét általában kisebb képátlójú noteszgépeken használják a gyártók, így a megszokott felhozatalba némi színt víve az Acer 15,6 hüvelyken is bevetette a szoftvert. A 32 gigás SSD-vel ellátott Chromebook 15 olyan 350 dollár környékén kapható, azért cserébe a megjelenítője 1920×1080 pixeles, a kétmagos Intel Celeron 3205U processzorát pedig 4 GB memória egészíti ki.


Acer Aspire R13

Nem csak megfizethető gépeket készített idén az Acer, a 980 dollár környékén kezdődő Aspire R13 az ultrahordozható és erőteljes gépek táborát bővíti. Az érdekessége, hogy a 13,3 hüvelykes és 2560×1440 pixeles érintőkijelzője a vízszintesen elforgatható a tengelye körül a kávában, akár táblagépként is használható. A hozzá járó érintőceruza 255 szinten képes érzékelni a nyomás erősségét, rajzolás esetén ez különösen jól jöhet.


Acer Aspire V15 Nitro Black Edition

A kisebbik Nitro gamer laptop vételi ára 800 dollár környékéről indul. Egy igazi szörnyeteg, amelyen az összes eddig kiadott játék magas felbontásban és grafikai részletességgel futtatható. A 15,6 hüvelykes kijelzője opcionálisan akár 4K-s is lehet, bár Ultra HD felbontásban azért nem érdemes erőltetni rajta a legújabb játékok renderelését. A részletek iránt érdeklődőknek jó hír lehet, hogy nemrég teszteltük is a laptopot.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.