Virtuális valóságot hoz magával az Alcatel Idol 4



|

Kompakt méreteket kínál az Alcatel Idol 4, amely egy kézzel is könnyedén használható.

Az átlagosnál sokkal különlegesebb csomagolásban lehet megszerezni az Alcatel Idol 4 okostelefonját, amelyet gyakorlatilag egy VR-headsetbe zárnak. Ezzel a gyártó nagy extrát ad a felhasználóknak, akik külön eszköz beszerzése nélkül is belevethetik magukat a virtuális valóság világába. 

Az Android Marshmallow verzióját futtató Idol 4 már első pillantásra meggyőző, hiszen fém kerettel rendelkezik, az elő- és hátlapot pedig üveg borítja. Meglehetősen kompakt méretekkel bír a dual-SIM-es készülék, amely a 147 x 72,5 x 7,1 milliméteres kialakításával és a 135 grammos tömegével egy kézben is könnyedén kezelhető. 

Az 5,2 hüvelykes IPS LCD panel full HD-s felbontással dolgozik. Ez alatt a Qualcomm Snapdragon 617-es processzora található meg, amely négy darab 1,7 GHz-es és négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A53 maggal operál. Ezt egy Adreno 405-ös GPU egészíti ki, 550 MHz-es órajellel. 

A 3 GB RAM mellé 16 GB tárhely került, ami microSD memóriakártyával szabadon bővíthető. Ehhez a második SIM-foglalatot lehet felhasználni, akár 256 GB-os kártya is beilleszthető. Az akkumulátor 2610 mAh-s, és a trendeknek megfelelően a QuickCharge 2.0 gyorstöltést is támogatja. 

Az Idol 4-et több szempontból is a fiataloknak szánja az Alcatel. A virtuális valóság hangsúlyozása mellett a BOOM gomb is nekik szól. Ennek hála egyetlen gombnyomással hozzá lehet férni a fényképezőhöz, de ugyanezzel a gombbal különleges effekteket lehet adni a videókhoz vagy épp újraformálni a galériát. 

A hátlapi kamera egyébként 13 megapixeles, f/2.0 rekeszértékkel dolgozik, és full HD-s videókat is tud rögzíteni. Kéttónusú vaku egészíti ki. Az előlapi kamera eközben 8 megapixeles szenzort kapott, széles látószögű, 1080p-képes, és különlegességként LED-es villanóval is rendelkezik, ami szelfizésnél külön előny. 

Az Idol 4 további erőssége, hogy álló és fekvő mód mellett akár fejjel lefelé is használható. Bármilyen irányban is fordítjuk, a készülék alkalmazkodik ehhez, a sztereó hangszórók felcserélik a hangsávot, és az átlagnál messze jobb élményt garantálnak, még asztalra téve is. Az aktív zajszűréssel dolgozó mikrofonok is ennek megfelelően működnek a négy színben, 89 990 forintért elérhető Idol 4-en. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.