Hirdetés

10 balesetet okoztak volna tavaly a Google robotautói



|

A tesztpilóták nélkül még bajba kerülhetnek a robotautók.

Hirdetés

A Google kiadta az éves jelentését a sofőr nélküli autóival kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy voltak olyan helyzetek, amikor biztonsági vagy technikai okokból a tesztpilóták beavatkoztak az irányításba. 

Hirdetés

A cég robotautói több mint 1,3 millió mérföldet vezettek sofőr nélküli módban, ami alatt összesen 17 balesetbe keveredtek bele - a vállalat szerint egyiknél sem a robotautó volt a hibás. 

A mostani jelentésből kiderült, hogy ha nincsenek tesztpilóták, a robotautók tavaly 10 balesetet okoztak volna. 

2014 szeptembere és 2015 novembere alatt a tesztpilóták 69-szer avatkoztak közbe. Nem mindig balesethelyzet miatt: a Google szimulátora megvizsgálta, melyik helyzetben mi történt volna beavatkozás nélkül. 

Az eredmények alapján a 69-ből 13 alkalommal ért volna hozzá bármihez a robotautó. 13-ból 10-nél az autó lett volna a hibás, a 10-ből 2 alkalommal viszont terelőbójáról volt szó. 

A Google autói rengeteget fejlődtek tavaly, és egyre több utat tudnak megtenni anélkül, hogy bármiért is hozzájuk kellene nyúlni. A beavatkozás persze fontos fejlesztési eszköz marad, így azonosítják be azokat a területeket, amelyekkel még biztonságosabbá tehetik a rendszert. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.