Hirdetés

2021-ben jöhetnek a kormánykerék nélküli Fordok



|

Pár éven belül megkezdené a teljesen önvezető autók tömeggyártását a cég.

Hirdetés

A BBC tudósítása alapján felettébb ambiciózus terveket szövöget a Ford, az autógyártó ügyvezető igazgatója ugyanis bejelentette, hogy a tervek szerint 2021-re tömeggyártásba kerülhet a vállalat első teljes mértékben önvezető autója. Mark Fields szerint a kérdéses modellbe már kormánykerék és pedálok sem kerülnek, egyáltalán nem lesz lehetőség a manuális vezetésére.


Hirdetés


A Tesla hasonló terveivel ellentétben a Ford egy ideig nem árulná a fogyasztók számára az önvezető modellt, helyette inkább a taxiscégeket, és hasonló szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat venné célba. Ennek részben az lehet az oka, hogy az okostelefonjukkal fuvart rendelők előre megadják a beszállási helyet és célállomást, így kiválaszthatóak azok az ügyfelek, akiknek nyugodt szívvel lehet "robotpilóta" által vezérelt autót küldeni.



Mark Fields nyilatkozata alapján a friss bejelentés jóval többről szól egy újfajta technológia csatasorba állításánál, valójában a Ford jövőképét újradefiniáló kezdeményezésről van szó. A vállalat pár éven belül nem szimpla autógyártóként, hanem mobilitási szolgáltatóként szeretne tekinteni magára.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.