Hirdetés

600 km-re elvisz egy töltéssel a Tesla új akksija



|

A 100 kWh-s akkupakkal jelentősen nagyobb távra lehet képes a Model X és a Model S.

Hirdetés

Az elektromos autók tömeges elterjedésének továbbra is a viszonylag rövid hatótávolság és a töltőállomások alacsony száma szab határt. A Daimler és a Volkswagen éppen a napokban jelentette be, hogy egy töltéssel 500-600 km megtételére képes járműveket terveznek piacra dobni, ezek után pedig természetesen a Tesla válaszára sem kellett sokat várni.

Hirdetés

A holland közlekedési hatóságtól származó információk szerint Elon Musk cége hamarosan egy új, 100 kWh-s akkupakkal léphet piacra. Az eddig elérhető legjobb 90 kWh-s megoldással szemben a Model X szabadidőautó hatótávolsága 413 km-ről 482 km-re nőhet, a Model S pedig 473 helyett 613 km-es utazást tesz majd lehetővé egyetlen feltöltéssel.

Az új, 100D és P100D jelzéssel érkező autók létezését hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, így a tervezett megjelenésről és árról sem lehet még tudni. Az viszont biztos, hogy egyre közelebb kerülünk a Tesla nagy álmához, miszerint autóikkal megállás nélkül körbeutazható lesz majd az Amerikai Egyesült Államok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.