Hirdetés

A Google önvezető autós rendszerét fogja tesztelni a Honda



|

Az autógyártó formálisan is bejelentette a Waymóval kötött üzletet.

Hirdetés

Kissé mintha pánikolnának a közismert autógyártók, hiszen a többségük semmiféle szóra érdemes önvezető autós technológiával sem rendelkezik, miközben többek közt a Google és a Tesla már évek óta közutakon próbálgatják a félkész állapotban is lenyűgöző megoldásaikat. Az egyik ilyen autógyártó a Honda, amely most gordiuszi csomós megoldással oldaná meg a problémát: partnerségre lép a nemrég létrehozott Waymóval, amely a Google (pontosabban az Alphabet) önvezető autókkal foglalkozó leánycége.


Hirdetés


A Honda által szerdán bejelentett együttműködés keretében az autógyártó tesztelésre használható járműveket biztosít a Waymo számára, a vállalatok munkatársai együtt integrálják majd a Google jelenlegi önvezető autós technológiáját a kocsikba. Egyelőre kérdéses, hogy mi fog kisülni az üzletből, hiszen a Honda kutatási és fejlesztési részlege is foglalkozik már egy ideje az autonóm járművek fejlesztésével. Ettől függetlenül az autógyártó nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy végül egyszerűen csak meglicenceli majd a Waymo hardveres-szoftveres fejlesztéseit, amely okos és gazdaságos ötletnek tűnik.


(Forrás: Engadget, Honda)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.